Zastosowałem taki oto skrypt do integracji strony z phpBB (wyświetlanie postów jako newsów i artykułów z kategorii):
<? $phpbb_root_path = './forum/'; $page_path = './../'; include($phpbb_root_path . 'extension.inc'); include($phpbb_root_path . 'common.'.$phpEx); //Numer id forum z którego będą wyświetlane ogłoszenia $id = 2; //Ilość liter pokazywanych w części ogłoszenia (skrót) $x = 160; phpbb_posts_text.post_text, phpbb_posts.forum_id, phpbb_posts.poster_id, phpbb_u
sers.user_id, phpbb_users.username, phpbb_posts.topic_id FROM phpbb_posts_text, phpbb_posts, p
hpbb_users WHERE phpbb_posts_text.post_id = phpbb_posts.post_id AND phpbb_posts.poster_id =
phpbb_users.user_id AND phpbb_posts.forum_id = '$id' "); { } ?>
Skrypt niby działa, wyświetla mi zawartość z wybranej kategorii - jednak jak można zauważyć, jest on dosyć prosty. Zależy mi na tym, aby go trochę rozbudować. Chciałbym, żeby jako komentarze na stronie widoczne były odpowiedzi do tego tematu z forum oraz możliwe byłoby wyświetlanie kodu HTML wrzucanego do tematu na forum. Przypuszczam również, że skrypt nie ma podziału na strony - zatem przy większej ilości stron może pojawić się problem z długością wczytywania... Jak można zrobić te funkcje? Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.