Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Integracja strony z phpBB
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
Vitoss
Witam

Zastosowałem taki oto skrypt do integracji strony z phpBB (wyświetlanie postów jako newsów i artykułów z kategorii):

1. <?
  2.  
  3. define('IN_PHPBB', true);
  4. $phpbb_root_path = './forum/';
  5. $page_path = './../';
  6. include($phpbb_root_path . 'extension.inc');
  7. include($phpbb_root_path . 'common.'.$phpEx);
  8.  
  9. mysql_connect ("localhost", "BAZA", "BAZA") or
  10. die ("Nie można połaczyć1");
  11. mysql_select_db ("BAZA") or
  12. die ("Nie można połączyc2");
  13.  
  14. //Numer id forum z którego będą wyświetlane ogłoszenia
  15. $id = 2;
  16. //Ilość liter pokazywanych w części ogłoszenia (skrót)
  17. $x = 160;
  18.  
  19. $wynik = mysql_query("SELECT phpbb_posts_text.post_id, phpbb_posts_text.post_subject, 
  20.  
  21. phpbb_posts_text.post_text, phpbb_posts.forum_id, phpbb_posts.poster_id, phpbb_u
    sers.user_id, 
  22.  
  23. phpbb_users.username, phpbb_posts.topic_id FROM phpbb_posts_text, phpbb_posts, p
    hpbb_users 
  24.  
  25. WHERE phpbb_posts_text.post_id = phpbb_posts.post_id AND phpbb_posts.poster_id =

26.  
  27. phpbb_users.user_id AND phpbb_posts.forum_id = '$id' ");
  28.  
  29.  
  30. while ($phpbb = mysql_fetch_array ($wynik))
  31.  
  32. {
  33.  
  34. echo "Autor: ";
  35. echo $phpbb['username'];
  36. echo "Tytuł: ";
  37. echo "";
  38. echo $phpbb['post_subject'];
  39. echo "Treść: ";
  40. echo substr($phpbb['post_text'],0,$x);
  41. echo "";
  42.  
  43. }
  44.  
  45.  
  46. ?>

Skrypt niby działa, wyświetla mi zawartość z wybranej kategorii - jednak jak można zauważyć, jest on dosyć prosty. Zależy mi na tym, aby go trochę rozbudować. Chciałbym, żeby jako komentarze na stronie widoczne były odpowiedzi do tego tematu z forum oraz możliwe byłoby wyświetlanie kodu HTML wrzucanego do tematu na forum. Przypuszczam również, że skrypt nie ma podziału na strony - zatem przy większej ilości stron może pojawić się problem z długością wczytywania... Jak można zrobić te funkcje? Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.
Forgoot
Poszukaj na forum: www.forum.phpbb2.pl. było tam kilka tematów dotyczących integracji strony ze skryptem phpbb2. Poszukaj...
Vitoss
Dzięki za odpowiedź. Szukałem już na tamtym forum - właśnie stamtąd zaczerpnąłem ten kod tongue.gif Mam jednak problem - szukałem, niestety nie mogłem odnaleźć poprawki - jak uwzględnić kod HTML w tym skrypcie? Np. jak wrzucam obrazki, linki, pogrubienia (BBcode), to ten skrypt tego nie uwzględnia... W jaki sposób można to zaadaptować?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.