Wykrywacz
13.04.2006, 11:04:04
Mam zamiar zmienić swojego tzw. osiedlowego providera i kupić sobie dsl'a, jak wiadom ofert jest teraz dużo. W moim pytaniu chodzi mi o to jaki tak naprawde z tych operatorów jest godny polecenia, narazie znalazłe oferty Telekompromitacji /średnia i Dialogu/ troche lepsza.
Czy znacie mieliście doświadczenie..... z dsl'em od której z tych firm a może innych i coś jesteście wstanei mi polecić. Parametry to musze mieć 1 zew. IP prędkość najlepiej 1Mb chyba że w miare tanio jest coś więksego.
spenalzo
13.04.2006, 18:24:56
Jak masz możliwość to nie zastanawiaj sie ani chwili dłużej na DSL/Neostrada - wg mnie nie ma w tej chwili na rynku lepszego łącza (jakościowo). Może nie jest wyjątkowo tanio, a support nie istnieje

ale przez 3 lata jak mam neostrade (Poznań) zdarzyło sie dosłownie z max. 5 razy, że wrócilem do domu i nie dzialal internet, ale nie dluzej niż godzinę (nie licząc jakiejś poważniejszej awarii w sporej częsci miasta).
Co do Dialogu to sie nie wypowiem bo nie miałem kompletnie żadnej styczności.
Wykrywacz
14.04.2006, 08:35:12
No przyznam się że co do neozdrady, to miałem z nią kontakt, w poprzedniej firmie.
No i dsl potrafił paść 3x w tygodniu czasem częściej.
Ale powiedzmy tam były warunki specyficzne (ilość tzw. blondynek na metr kwadrotwy przekraczała wszelkie normy), stąd jestem ciekaw waszej opini.
kszychu
14.04.2006, 08:47:00
IMHO ilość blądynek do stabilności łącza ma się jak kichnięcie kurczaka do deszczu w panamie.
Kiedyś zakładałem dsla w jednej zaprzyjaźnionej firmie. Od tamtego czasu zapomniałem nawet jaki tam jest modem (pewnie zarósł kurzem gdzieś na dnie szafy). W domu też mam dsla 4Mb. Łącze bardziej niż przyzwoite. Były problemy na początku ale jak się okazało winę ponosił modem (chłopaki dali taki, co to nie radził sobie z taką przepustowością). Po kilkukrotnej wymianie modemu w końcu udało się trafić na taki, o którym powoli również zapominam.
Poza tym znam jeszcze kilka firm, które "siedzą" na tepsowym dslu i nie mają powodów do narzekania.
Na temat dialogu się nie wypowiadam - nie znam, nie słyszałem.
Wykrywacz
14.04.2006, 09:51:21
Poroblem przynajmniej w moim wypadku to to ze krzyczą sobie za instalacje 1k zł. a łacze które wogóle może wzbudzić moje zainteresowanie czyli 1Mb kosztuj 270zl miesięcznie. Gdzie powiedzmy jestem wstanie przeznaczy na to 150zł i to max.
Tu oferta dialogu jest wypada lepiej instalacja 420zł abonament 150...
Ale moze ktoś zna jakąś alternatywe?
spenalzo
14.04.2006, 16:25:38
Nei wiem gdzie mieszkasz, ale np. w Poznaniu godna polecenia jest kablówka www.icp.pl
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.