Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaki provider
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Wykrywacz
Mam zamiar zmienić swojego tzw. osiedlowego providera i kupić sobie dsl'a, jak wiadom ofert jest teraz dużo. W moim pytaniu chodzi mi o to jaki tak naprawde z tych operatorów jest godny polecenia, narazie znalazłe oferty Telekompromitacji /średnia i Dialogu/ troche lepsza.

Czy znacie mieliście doświadczenie..... z dsl'em od której z tych firm a może innych i coś jesteście wstanei mi polecić. Parametry to musze mieć 1 zew. IP prędkość najlepiej 1Mb chyba że w miare tanio jest coś więksego.
spenalzo
Jak masz możliwość to nie zastanawiaj sie ani chwili dłużej na DSL/Neostrada - wg mnie nie ma w tej chwili na rynku lepszego łącza (jakościowo). Może nie jest wyjątkowo tanio, a support nie istnieje winksmiley.jpg ale przez 3 lata jak mam neostrade (Poznań) zdarzyło sie dosłownie z max. 5 razy, że wrócilem do domu i nie dzialal internet, ale nie dluzej niż godzinę (nie licząc jakiejś poważniejszej awarii w sporej częsci miasta).

Co do Dialogu to sie nie wypowiem bo nie miałem kompletnie żadnej styczności.
Wykrywacz
No przyznam się że co do neozdrady, to miałem z nią kontakt, w poprzedniej firmie.
No i dsl potrafił paść 3x w tygodniu czasem częściej.

Ale powiedzmy tam były warunki specyficzne (ilość tzw. blondynek na metr kwadrotwy przekraczała wszelkie normy), stąd jestem ciekaw waszej opini.
kszychu
IMHO ilość blądynek do stabilności łącza ma się jak kichnięcie kurczaka do deszczu w panamie.
Kiedyś zakładałem dsla w jednej zaprzyjaźnionej firmie. Od tamtego czasu zapomniałem nawet jaki tam jest modem (pewnie zarósł kurzem gdzieś na dnie szafy). W domu też mam dsla 4Mb. Łącze bardziej niż przyzwoite. Były problemy na początku ale jak się okazało winę ponosił modem (chłopaki dali taki, co to nie radził sobie z taką przepustowością). Po kilkukrotnej wymianie modemu w końcu udało się trafić na taki, o którym powoli również zapominam.
Poza tym znam jeszcze kilka firm, które "siedzą" na tepsowym dslu i nie mają powodów do narzekania.
Na temat dialogu się nie wypowiadam - nie znam, nie słyszałem.
Wykrywacz
Poroblem przynajmniej w moim wypadku to to ze krzyczą sobie za instalacje 1k zł. a łacze które wogóle może wzbudzić moje zainteresowanie czyli 1Mb kosztuj 270zl miesięcznie. Gdzie powiedzmy jestem wstanie przeznaczy na to 150zł i to max.
Tu oferta dialogu jest wypada lepiej instalacja 420zł abonament 150...

Ale moze ktoś zna jakąś alternatywe?
spenalzo
Nei wiem gdzie mieszkasz, ale np. w Poznaniu godna polecenia jest kablówka www.icp.pl
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.