Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z domeną :-/
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
cineck
Witam smile.gif
Mam zarejestrowana domene w nazwa.pl i teraz krotko opisze w czym problem. Domenka ladnie smiga, gdy stala na serwerach nazwa.pl po wpisaniu adresy w przegladarce ===> babimost.net caly czas on tam widnial. Nie moglem robic subdomen itp. nawet opis w title nie dzialal. Przekierowalem domene na inny serwer. w cpanel zrobilem przekierowanie domene na glowna strone. Dzialaja mi subdomeny, wyswietla sie opis strony w title, jest pieknie ladnie ale..... jest jedno male ale. gdy wpisze adres www.babimost.net wyswietla mi sie http://www.bsto.e-serwer.net/cineck/strona/html/index.php dry.gif podobnie gdy wpisze www.galeria.babimost.net, wywala mi caly adres... czy jest na to jakis sposob aby caly czas widoczny byl adres babimost.net questionmark.gifquestionmark.gif

Pozdrawiam winksmiley.jpg
trucksweb
nie wiem zbyt szczegolowo o co chodzi ale moze to dnsy sa zle przypisane do domeny ?
cineck
DNS`y sa OK, bo domena dziala, chodzi o to ze przegladarka nie "trzyma" adresu babimost.net smile.gif
wielokropek
Nic dziwnego że nie trzyma adresu jak zrobiłeś przekierowanie. Domeny nie są po to żeby robić z nich przekierowanie...

Musisz w nazwa.pl wpisać DNSy swojego dostawcy hostingu (wcześniej poprosić admina aby dopisał tą domenę do konfiguracji DNS, chyba, że można to zrobić samemu w cPanelu).
pagolik
Cytat(wielokropek @ 2006-04-30 11:11:25)
Nic dziwnego że nie trzyma adresu jak zrobiłeś przekierowanie. Domeny nie są po to żeby robić z nich przekierowanie...

Musisz w nazwa.pl wpisać DNSy swojego dostawcy hostingu (wcześniej poprosić admina aby dopisał tą domenę do konfiguracji DNS, chyba, że można to zrobić samemu w cPanelu).

to moze jak cos dopisze od siebie - bo ja robilem Cinkowi ta domene ;]

Dzielimy z CInkiem server w 2-óch i juz jedna domena jest zaparkowana na tym serverze, ktora wskazuje na glowny index.php. Jezeli Cineck by zaparkowal swoja domene, ona rowniez wskazywala by na ten sam index, a to sie mija z celem tej domeny, dlatego podpialem ja tylko pod server z przekierowaniem na odpowiedna sciezka na serverze. Nie jestem do konca przekonany, ze istnieje mozliwosc utrzymania stalego adresu w przegladarce.
wielokropek
I nie da się podpiąć drugiej domeny ze wskazaniem na podkatalog? Bo to co jest teraz jest także zabójcze dla pozycji strony w wyszukiwarkach...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.