Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Darmowy edytor CSS/XHTML
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Kinool
szukam jakiegos fajnego darmowego edytora do CSS i XHTML-a ktory by uzupelnial skladnie, dziala w utf8 smile.gif i zeby mozna go bylo uzywac w firmie a nie tylko w domu smile.gif

jesli ktos zna cos sensowanego to bardzo prosze wypowiedzi smile.gif

a tak na marginesie to szkoda ze Blue Fish-a nie ma na windowsa :|
revyag
@Kinool chyba sobie żartujesz. Przecież jest podpięty temat o tym:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=10324
i nie mów że nie znalazłeś tam nic dla siebie snitch.gif
Kinool
Cytat(revyag @ 2006-04-30 11:28:16)
@Kinool chyba sobie żartujesz. Przecież jest podpięty temat o tym:

temat widzialem i jest spory smile.gif ale dotyczy php pewnie i nie tylko, mi glownie chodzi o XHTML oraz CSS wiec dlatego zadalem pytanie, no ale trudno przebrne przez topic i moze cos wynajde smile.gif
mike
Najlepszy tego typu program to moim zdaniem TopStyle.
Niestety nie jest on darmowy sad.gif
NuLL
Topstyle Lite jest darmowy i wiekszosci zadan wystarcza smile.gif

http://hannover.soft-ware.net/dl/waomazvpd...227/ts3lite.exe
Seth
Nietstey Lite jest mocno okrojony - nie mozna otwierac wiecej niz jednego dokumentu sad.gif
revyag
Co do TopStyle, według mnie wersja lite w zupełności wystarcza, u mnie np. bardzo rzadko bywa żebym pracował na więcej niż jednym arkuszu styli. W pełnej wersji zamienia się w całkiem spory kombajn, nie tylko do cssa ale również do xhtmla.

Natomiast co do xhtmla, to @Kinool nie wiem po Ci uzupełnianie składni ? W większości przypadków i tak będziesz stosował kilka atrybutów - id,class,href,alt,title,src - nie jest tego dużo przecież smile.gif
Ja szablony xhtml'owe klepe w eclipse i według mnie więcej nie potrzeba smile.gif
Levabul
No to może PsPad ?

Można otwierac ile się chce plików do woli (karty), uzupełnianiue składni ma (chyba, bo osobiście nie używam tongue.gif), w UTF8 działa i możesz go używać wszędzie tongue.gif.
Kinool
no te uzupelnieanie to bardziej do css niz xhtml smile.gif no ale bez tego tez bym sie obyl, wazniejsze kolorowanie smile.gif bo to bardzo pomaga, calkiem nielzy bylby phpdesigner 2006 ale ma problemy z utf-8 albo nie moge nigdzie znalezc tej opcji sad.gif ostatnio trafilem na KED calkiem przyjemny edytorek smile.gif ale poszukiwan ostatecznych jeszcze nie zakonczylem smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.