Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] smtp
Forum PHP.pl > Forum > PHP
KnoXar
witam,

mam maly problem ktory bardzo ogranicza dzialanie mojej strony. mianowicie firma hostingowa zablokowala funkcje mail() poniewaz na inne konta przez przecieki zostaly wykorzystywane do wysylania spamow.

"Od dziś nie jest możliwe rozsyłanie wiadomości bez nadawcy (funkcją mail).
Należy poprawnie definiować nagłówki wiadomości i nadawcę. Polecamy
wysyłanie wiadomości z obejściem funkcji mail (np. poprzez inny serwer
smtp)."

jak sie takie cos robi z tym smtp, bo nie mam zielonego pojecia.

bardzo mi jest to potrzebne poniewaz rejestracja uzytkownikow, odzyskiwanie hasla itd. jest oparte na wysylaniu maila za pomoca php.
ikioloak
Polecam: http://www.phpguru.org/static/mime.mail.html . To jest klasa do wysylania maila przez wszystko co sie da smile.gif a jesli mozesz skorzystac z PEAR'a to tam tez masz odpowiednia klasa.
KnoXar
thx za help, jak bede mial chwilke czasu to wezme sie ta czytanie dokumentacji do tej klasy.

jesli znacie wiecej takich klas to zachecam do zamieszczenia jakiegos linku tutaj ;p
LBO
Osobiście używam phpMailer'a i właśnie jego zarekomenduje.

edit:
Poczytałem o mime.mail, podoba mi się, że jest przepisana na PHP5. Duży plus. Zaraz spojrzę w kod... ciekawe czy używa wyjątków - bardzo przydatna sprawa.
ikioloak
W mime.mail pewne rzeczy sa troche niewygodne, dlatego dopisalem do niej wlasne metody, np. duzo wygodniejsze dodawanie zalacznikow. phpMailer - chyba kiedys sie za niego zabieralem, nie jestem pewien, ale kojarzy mi sie z kobyla, mime.mail jest lekka, bez problemu mozna w ktorkim czasie przeanalizowac jej kod. I to jest dla mnei duzy plus.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.