Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Hosting z php dla Oracle'a
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > Oracle
tmk
Cześć

potrzebuję znaleźć hosting, w ktorym php będzie miało wkompilowaną obsługę Oracle'a.
Znacie może takie hostingi? nie udało mi sie znaleźć nic innego niż obsługa mysql i postgresa...

Ogólnie chodzi o to, że nie mam gdzie zaprezentowac mojej bazy Oracleowej(chodzi o formularze edycji, dodawania, usuwania rekordów itp)

a może macie pomysł jakiej innej technologii użyć? może jakieś przykłady

z góry dzięki za pomysły i pomoc
Nightwalker
Przykładowo na nazwa.pl masz.
SongoQ
@Nightwalker
Cytat
Przykładowo na nazwa.pl masz.

Radze sie zastanowic zanim walniesz gafe. Niepotrzebnie tylko takimi postami zasmiecasz forum i nabijasz posty.

@tmk Pewnie rozwiazaniem jest dedyk, cena tez nie za niska bedzie. Do prezentacji mozesz sie chyba posluzyc wersja Express Edition.

tmk
Dzięki SongoQ, zdecydowałem, że na czas 'pokazu' wystwię dostep do swojego Apache'a(postawionego na Win).
Problem w tym, że narazie nie mam w PHPie na localhost obslugi Oracle'owych funkcji. Da się to jakoś w miarę sprawnie i łatwo 'dorobić'?
SongoQ
Dla Windowsa z tego co pamietam to latwo. Albo masz do wyboru OCI czyli musisz odkomentowac odpowiednia funkcje w php.ini lub przez PDO. PDO w php5.1 chyba od tej wersji jest dostepne z tego co pamietam - instalujesz to + dodatkowo ze strony Oracle scaigasz dll ktora dodajesz do php.ini. Na stronie Oracle wszystko masz opisane jak i na php.net.
tmk
Faktycznie proste, juz wszystko śmiga!!

dzięki!
SongoQ
No to teraz ja mam pytanko, ktora wersje wybrales PDO? Jesli wybrales OCI to polecam Ci skorzystanie z PDO z tego co gdzies wyczytalem ze ORACLE bedzie stawialo na rozwoj tej biblioteki niz na OCI
tmk
mam PHPa 4, więc zrobiłem na OCI, gdyż mocno zależało mi na czasie.
W wolnej chwili zapewne zrobię upgrade php i wtedy zapoznam się z PDO
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.