Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: date();
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kamilpiotr
Cze all!
Mam pytanie odnoście date('U');
otóż gdy sprawdzam na krasnalu jak się wyswietla jest git ale gdy juz wrzuce na server liczba nie zmienia się wogole po odświerzeniach (ktoś mi kiedyś powiedział że to dlatego że nie łącze się bezpośrednio z netem tylko za pośrednictwem sieci) Co mam zrobić aby funkcja działała poprawnie.
CZy istnieje podobna funkcja która odlicza sekundy od pewnego czasu... wlasnie cos podobnego jak date('U')

z góry dzięki
siemakuba
Cytat(kamilpiotr @ 29.05.2006, 15:37 ) *
CZy istnieje podobna funkcja która odlicza sekundy od pewnego czasu... wlasnie cos podobnego jak date('U')

hm, nie od pewnego, ale od 01.01.1970. I tak, jest, ma tajemniczą nazwę time" title="Zobacz w manualu php" target="_manual. I nawet jest o niej wspomniane w manualu zaraz obok wytłumaczenia co robi date" title="Zobacz w manualu php" target="_manual('U');

ktoś mi kiedyś powiedział że to dlatego że nie łącze się bezpośrednio z netem tylko za pośrednictwem sieci

nic z tego nie rozumiem, ale raczej coś takiego nie ma znaczenia.

pozdr.
sobstel
ktoś mi kiedyś powiedział że to dlatego że nie łącze się bezpośrednio z netem tylko za pośrednictwem sieci

chyba tylko w taki sensie ze strona moze byc buforowana i po odwiezeniu wczytuje sie z cache (co w sumie nie powinno miec miejsca w przypadku plikow php, jesli nie kombinowales z naglowkami HTTP)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.