Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: modyfikacja odpowiedzi w sondzie cms
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
asik
Witam,

tworze swojego CMS. W nim utworzyłam sonde. W bazie mam dwie tablice sonda i sonda_wpisy. W sondzie
jest id_sondy oraz tytul (pole tytuł jest pytaniem), w sonda wpisy id_wpisu, id_sondy, tresc(pole tresc to odpowiedzi), ilosc glosow. W panelu administratora wyświetlam sobie z tableli sonda wszystkie pytania (czyli pole tytul). Obok tego mam link modyfikacja. Chciałabym mieć możliwość modyfikacji pytan i odpowiedzi już istniejącej sondy. Oczywiście dodawania nowych pól i usuwania niepotrzebnych. Nie zabardzo wiem jak się do tego zabrać. Może ktoś tworzył już coś podobnego lub ma jakąś wskazówkę.
Kuziu
No przeciez normalnie robisz UPDATE na MySQL'u

1. <?php
  2. $sql = 'UPDATE wpisy SET tresc=' . $nowaTresc . ' WHERE id_wpisu=' . $ID;
  3. ?>

Jak cos z apostrofami nie tak to popraw bo nie wiem czemu nie moge wpisac forum mi je kasuje
asik
dzieki za odp ale nie zabardzo o to mi chodzilo. Teraz wymyslilam sobie ze po wejsciu w modyfikuj bedzie usuwac stare odpowiedzi i wpisywac nowe i mam taki kod:

1. <?php
  2. include_once( '../config.php' );
  3. $query="DELETE from sonda_wpisy where id_sond='".$_POST['id_sond']."'";
  4. $result=mysql_query($query);
  5.  
  6. foreach ($_POST['tytul'] as $key=>$v)
  7. {
  8. if ($value!='')
  9. {
  10. "INSERT INTO sonda_wpisy (id_wpisu, id_sondy, tresc, ilosc_glosow)
  11.  VALUES ('', ".$_POST['id_sond'].", '$v', '".$_POST['$ilosc_glosow'][$key]."')";
  12.  
  13. }
  14. }
  15.  
  16. $result = mysql_query( $query , $db_link );
  17. echo "zmiany zostały zatwierdzone";
  18. ?>

wyskakuje błąd Warning: Invalid argument supplied for foreach() in ..

i cóż począć questionmark.gif smile.gif

----------
Prosze pamietac o odpowiednim bbcode!
--
dr_bonzo
mdco
sprawdz co masz w zmienej $_POST['tytul'] i czy jest ona wogole tablicą; poza tym wczesniej w foreach piszesz zmienną $v a potem używasz zmiennej $value.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.