wczoraj wieczorem stwierdziłem, że czas przenieść się na wyższy poziom programistyczny i zainstalowalem sobie CVSNT

Generalnie wszystko ladnie smiga (uzywam go z phpEclipse) tylko mam maly problem koncepcyjny z logika stosowania. Prosilbym o skorygowanie czy dobrze rozumiem idee CVS.
Otoz tak mamy HEAD, VERSION i BRANCH
- HEAD to wersja "produkcyjna" mojej aplikacji, ktora w danej chwili moze byc uznana za najbardziej aktualna wersje nadajaca sie do czegokolwiek
- VERSION to wersja HEAD (taki MILESTONE). Czyli np wersje robie sobie, gdy postanawiam rozwinac jakas nowa funkconalnosc itp. - mozna wiec uznac ze VERSION to jest taki twor w miare statyczny - cos jak punkt przywracania systemu w WinXP
- BRANCH - to "wersja robocza" w ktore w danej chwili chce sobie cos poprawiac, dodawac nowe funkcjonalosci itp. Czyli taki brudnopis z ktorego moge na koncu wylapac to co mi sie podoba i dodac go do Wersji.
Teraz rozumiem ze rozwijam sobie dana Galaz i w momencie gdy stwierdzam ze jest ona gotowa/cos mi sie w niej podoba itd - to to co jest dobre lacze sobie z najaktualniejsza wersja - ktora automatycznie jest wersja glowna (HEAD) mojej aplikacji.
Ok - to tyle co z tego rozumiem - Pytanie czy jest to zgodne z prawda bo jeszcze to troche dla mnie zagmatwane sie momentami wydaje:-)
Bede wdzieczny za kazda korekte mojego toku rozumowania.