Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ubuntu + Firefox - smieszny problem
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
athabus
Witam,
ostatnimi czasy robię małą przesiadką na Ubuntu. Korzystam z Firefoxa i pojawił się mały, mogłoby wydawać się śmieszny problem, ale dla mnie uciążliwy. Problem polega na tym, że gdy klikam prawym klawiszem myszy (używam gestów), to scieżka nawigacyjna na górze łamie się i strona przeskakuje o 1 wiersz niżej... Po kolejnym kliknięciu scieżka znowu formuje pojedyncza linię. Jest to dosyć uciążliwe, gdyż liniki 'mi uciekają' spod myszki gdy je otwieram gestem sad.gif

Nie wiem z czego wynika ten problem - pewnie to wina przegladark (na. win nie było problemów z firefoxem ani IE), ale moze inni tez tak maja i warto tam wstawić jakiś dodatkowy atrybut <nobr> czy cos.

Tak wiem, że problem jest banalny biggrin.gif
DeyV
Nie ma banalnych problemów. Są tylko leniwi poprawiacze winksmiley.jpg

A tak na poważnie - dzięki za informację, jeśli możesz - podrzuć jeszcze screena, jak to wygląda.
athabus
Screeny ponizej

Poprawny wyglad
Rozjechana sciezka

Chodzi oczywiscie o sciezke nawigacyjna w lewym gornym rogu ekranu. Zauwazylem tez ze gdy przytrzymam wcisniety prawy klawisz myszy przez chwile to ta linia raz jest w pozycji z fotki 1 a potem przechodzi w pozycje taka jak na fotce 2 - i strona sobie tak skacze az zwolnie przycisk biggrin.gif

No ale moze to tylko przypadlosc mojej przegladarki.
SongoQ
Ubuntu i ff nie ma nic z tym wspolnego, za to odpowiada wtyczka do gestow.
athabus
hm. Ale tą samą wtyczkę mam pod windowsem i wszystko dziala ok
kszychu
Potwierdzam, również Ubuntu (ludzie! po co komu windows, skoro jest coś tak wspaniałego!) i również ff. Ścieżka czasami się rozjeżdża. U mnie na najczęściej na geście "back", który to namiętnie wykonuję. Ten sam plugin pod ff na win działa poprawnie.
athabus
Cytat(kszychu @ 27.06.2006, 07:56 ) *
Potwierdzam, również Ubuntu (ludzie! po co komu windows, skoro jest coś tak wspaniałego!) i również ff. Ścieżka czasami się rozjeżdża. U mnie na najczęściej na geście "back", który to namiętnie wykonuję. Ten sam plugin pod ff na win działa poprawnie.

Ja to trochę bardziej odczuwam bo zoribłem sobie taką opcję, że otwieram linki gestem i mi teraz spod kursora uciekają... nawet nie wiecie jakie to irytujące axesmiley.png

OT: Widze ze jest nas więcej snitch.gif - Odkąd Ubuntu zamieszkał w budce pod biurkiem moja dziewczyna się skarży że wolę jego od niej...
DeyV
Prosze sprawdzić, czy już jest OK.
athabus
Niestety u mnie nadal tak samo
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.