Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z sesja i cookies (header wyslany w pierwszej lini kodu ? :/)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mcveat
Witam.

Mam następujący problem. Po odpaleniu skryptu poniżej :
  1. <?php 
  2. if (isset($_COOKIE['crm_session'])) session_id($_COOKIE['crm_session']);
  3.  
  4. /* ...  */
  5.  
  6. setcookie('crm_session',session_id(),time()+300);
  7. $smarty->display('index.tpl');
  8. $a = ob_end_flush();
  9. ?>

wyrzuca mi:

Cytat
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at D:\xampplite\htdocs\crm\index.php:1) in D:\xampplite\htdocs\crm\index.php on line 5

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at D:\xampplite\htdocs\crm\index.php:1) in D:\xampplite\htdocs\crm\index.php on line 5

Warning: session_regenerate_id() [function.session-regenerate-id]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at D:\xampplite\htdocs\crm\index.php:1) in D:\xampplite\htdocs\crm\index.php on line 20

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at D:\xampplite\htdocs\crm\index.php:1) in D:\xampplite\htdocs\crm\index.php on line 95

No i jestem w kropce. Nie mam pojęcia jakie dane mogą być wysyłane na początku skryptu, że wyjście rozpoczyna się w pierwszej lini.. Czy może to mój bład w wykorzystaniu funkcji ?
Jojo
Jeśli dobrze widzę to problem następuje w linii numer 5 a output się zaczyna w linii 1. Czyli przed linią zawierającą <?php masz jeszcze jedną linijkę pustą.
Stąd wnioskuję że jednak coś wysyłasz do przeglądarki przed rozpoczęciem sesji tongue.gif
LBO
Problem jeszcze może leżeć w ty: php doesn't ignore the utf-8 BOM
mcveat
Zgadza sie. Dzieki. W edytorze miałem zaznaczoną opcję 'utf8 with BOM'.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.