Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z uploaderem
Forum PHP.pl > Forum > PHP
enowyy
Witam
Mam uploader i jak wstawie przed wysyłaniem
  1. <?php
  2. ini_set( 'upload_max_filesize', 110100480 );
  3. ?>

to i tak nie moge uploadować plików większych niż 2 mb. Jak zrobuć aby móc uploadowac większe pliki niż 2 mb.
slash12345
Pliki sa przesyłane POSTem, więc sprawdź wielkość danych POST w php.ini .
A może ustawień tego typu nie da się obejść w trakcie działania?
EDIT: sprawdziłem, musisz ustawić to w .htaccess lub w php.ini (do php.ini pewnie nie masz dostępu).
.htaccess:
Kod
php_value upload_max_filesize 110100480
enowyy
slash12345...Wielkie dzieki za pomoc. Teraz juz uploaduje wieksze pliki niz 2mb.
EDIT:
Witam ponowanie...
Mam uploader i zmienilem ograniczenie wielkoœæi wysylania pliku w htaccess do 100 MB i jak wysylam to mi przerywa przy 3,571,426B (przy wysylaniu przez ftp_put), a jak normalnie move_uploaded_file to i tak przerywa po pewnym czasie... wie ktoœ co moze byc tego przyczyna?
netzah
Upload to nie tylko max. rozmiar pliku, z tym wiaze sie pare innych kwestii, np. czas.
Zerknij do manuala, wszystko jest tam dobrze opisane: http://pl.php.net/features.file-upload.
enowyy
Przed skryptem mam wpisane: ini_set( 'max_execution_time', 1000 ); nadal niedziala, ale próbowalem wrzucic ten uploader na inny server i tam wystarczylo tylko wpis do htaccess i sie wysylalo
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.