Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML] Trudne cięcie ...
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Xaia
Witam. Mam pewien problem z cięciem jednego layoutu. Przejdę odrazu do rzeczy. Design wygląda mniej więcej tak jak na tym obrazku [Zobacz obrazek].

Chciałbym by ŚRODEK i MENU rozciągały mi się w dół bez rozpadania się strony [Zobacz obrazek].

Wszystko by było OK, ale moje próby rozciągnięcia kończyły się tym, iż (ciąłem tak by rozciągał się tylko jeden pixel w samym środku MENU i ŚRODKA) rozciągał się tylko ten pixel i nie mogłem zapełnić textem góry i dołu MENU i ŚRODKA [Zobacz obrazek].Tne pod system więc nie mogę zrobić 3 odzielnych tabel. Wszystko pokazane jest na załączonych obrazkach. Proszę o pomoc.
kossa
Trudno mi Tobie pomóc nie widząc kodu, miejsc gdzie pociąłeś, jak układasz grafikę w tabelach. Możesz na przykład pomyśleć o wycięciu kawałka grafiki z komórki tabeli, która będzie rozciągana i powielać wycięty kawałek jako tło, można drastycznie rozciągać obrazek tongue.gif width='100%' lub height='100%' ale to tak :-(

Pozdrawiam,
Łukasz
Xaia
Jeśli się nie da inaczej to jak wy byście pocieli taki design jak by był wam dany. Poprostu chciałbym, aby miejsce na text było w całości zapełnione. Proszę o propozycję ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.