Mam nastepujacy problem. Otoz w bazie danych znajduje sie gra z apostrofem satan's hollow, ktora generuje blad a momencie kiedy skrypt generuje akcje zwiazane z ta gra. Jak sie przed tym zabezpieczyc?
Oto kod.
<?php $zapytanie2 = "SELECT * FROM postac, gra, iloscgier WHERE postac.postac_id=iloscgier.postac_id and gra.gra_id=iloscgier.gra_id and iloscgier.postac_id='".$postac."' a nd gra.nazwagry='".$gra."' ORDER BY nazwagry"; ?>
A to blad:
SELECT * FROM postac, gra, iloscgier WHERE postac.postac_id=iloscgier.postac_id AND gra.gra_id=iloscgier.gra_id AND iloscgier.postac_id='6' AND gra.nazwagry='Pinball' ORDER BY nazwagry SELECT * FROM postac, gra, iloscgier WHERE postac.postac_id=iloscgier.postac_id AND gra.gra_id=iloscgier.gra_id AND iloscgier.postac_id='6' AND gra.nazwagry='Satan's Hollow' ORDER BY nazwagry Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\usr\krasnal\www\paladyn\postacie\postacpunkty.php on line 88
Pinball dziala poprawnie, Satan's Hollow nie, nastepna gra dziala poprawnie.
Wiem, ze mozna by sie pozbyc apostrofu w bazie, ale mnie zalezy na tym by rozwiazac ten problem kodem.
pozdrawiam
zicher