Wiadomo każdy pisze jak mu najwygodniej, i nie ma idealnego rozwiązania dla wszystkich. Dlatego ten temat ma na celu porównanie waszch rozwiązań.
1. Jak rozmieszczanie foldery klasy, funkcje itp?
2. Używacie gotowych wzorców ?
3. Stosujecie OOP, MVC czy raczej strukturalnie?
Temat jest rozszerzeniem tego tematu: Temat: php Akcje Kontrolery Pluginy Moduly.
Jeśli chodzi o mnie to:
dir _Actions
Surowy podział klas do zarządzania jakimiś elementami (Data i czas; Upload plików; Obrazki - formatowanie, zmniejszanie; handler MySql itp.. itd..)
dir _Controller
Rozpoznaje żadanie, odwołuje się do odpowiedniego modułu wywołując żądanie. Pobiera wynik i ubiera go w html. Na koniec zwraca wynik do przeglądarki
dir _Modules
Jak sama nazwa wskazuje Moduły, czyli operacje na bazach danych wykorzystanie Pluginów i Actions, zwracanie wyników itp.
dir _Plugins
Klasy wykorzystujące _Actions np połaczenie Uploadu plików i formatowania obrazków. co w połączeniu daje nam Uploader obrazków który będzie pomniejszał i formatował obrazki lub Sesion Handler (korzystający z _actions/mysql itd..
dir _Template
katalog z plikami .tpl
Nie używam gotowych wzorców, zawsze piszę własne. OOP i MVC (po swojemu OfCourse

Dodam jeszcze że piszę dość sztywno. Tzn to co jest PLuginem jest pluginem i nie korzysta z innego pluginu... ktory jeszcze korzysta z jakiegos pluginu (błedne koło). Plugin korzysta jedynie z Actions (które już nie korzystaj z podklas).
Chodzi mi o surowy podział i porządek. Tak mi jest najwygodniej i łatwiej sie polapac.