Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przegląda, pisze...
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
Cysiaczek
Witam.

Mam pytanie. Istnieje możliwość podejrzenia ostatniej akcji użytkownika takiej jak pisanie posta, szukanie, przeglądanie. Czy istniałaby możliwość wyświetlania np. użytkowników aktualnie piszących posta?
Ewentualnie, czy jest możliwe sortowanie wg. ostatniej wykrytej akcji?

Byłoby to potencjalnie przydatne, gdy czekamy na rozwój "wydarzeń" w topiku, lub po prostu chcemy zobaczyć kto co nowego nam zaraz zaserwuje laugh.gif

Dziękuje za uwagę i pozdrawiam
LBO
link

szukaj wyrażeń Ostatnie kliknięcie i Nazwa użytkownika
Cysiaczek
@LBO - szukałem, ale nie znalazłem. Jeśli to był jeden post X lat temu...
Mi chodzi po prostu o dodatkowe kryterium wyświetlania w funkcjonalności Ostatnie kliknięcie - marzy mi się filtracja akcji (pisze, przegląda, szuka, loguje się itd,).
dr_bonzo
Z tego, co slyszalem, to gdy nick jest podkreslony, to znaczy ze user odpowiada w danym topiku.
Zawsze mozesz subskrybowac topik na maila.
mike
~Cysiaczek kiedy klikniesz na dole w Statystykach forum na stronie głównej w Ostatnie kliknięcie lub Nazwa użytkownika to masz liste użytkowników i napisane co robią. Który temat czytają w jakim wątku postują.
Ponadto jeśli wejdziesz do wątku masz na dole listę przeglądających go osób. Nicki wyświetlane kursywą oznaczają, że dany użytkownik pisze w tym wątku.
Cysiaczek
Ahhhhh laugh.gif
Jeszcze raz.
@mike_mech - jeśteś najbliżej. Właśnie chodzi o tę listę. Chciałem, aby była możliwość posortowania użytkowników online wg. tego, co robią, lub wyświetlenie tylko tych, którzy akurat np. piszą w jakimś wątku.
Teraz jest tak, że gdy klikam na ostatnie kliknięcie, to pokazuje mi wszystkich użytkowników, lub tylko zarajestrowanych, lub tylko gości. To jest ok, ale teraz niech będzie możliwość pokazania użytkowników, którzy piszą cokolwiek i gdziekolwiek.

Pozdrawiam.

przykład:

cysiaczek pisze w ...
mike_mech pisze w...
dr_bonzo pisze w...

Reszta użytkowników mnie nie obchodzi - tylko piszący.
LBO
Doradziłem to samo co Mike dry.gif
Cysiaczek
@LBO - wybacz, ale z twojego posta zrozumiełem, żę każesz mi szukac na forum dyskusji na ten temet laugh.gif

Czy naprawdę nikt nie rozumie o co mi chodzi?
mike
Cytat(Cysiaczek @ 9.08.2006, 22:10 ) *
@LBO - wybacz, ale z twojego posta zrozumiełem, żę każesz mi szukac na forum dyskusji na ten temet laugh.gif

Czy naprawdę nikt nie rozumie o co mi chodzi?

Nie martw się.
Rozumiem o co Ci chodzi.

Postaram się zgłosić to developerom php.pl, choć podejrzewam ze już to ktoś czytał i na pewno ~nospor i zarząd ustosunkują się do tej propozycji.
Cysiaczek
W takim razie w porządku biggrin.gif dzieki.

Pozdrawiam
nospor
A tam... smile.gif

Ja tam wciskam ostatnie kliknięcie i widze czy ktos pisze czy nie. jak ktos, kto pisze znalazl mi sie na drugiej stronie, znaczy że dlugo pisze, albo mu sie znudzilo i sie nim nie martwie. Pojawi sie to sie pojawi, nie to nie.

W sumie taki filtr bylby nawet fajny dla maniakow forum (jak ja biggrin.gif ). Poki co opracowalem wlasny system. Mam drugi komp, na myszce polozylem szklanke, myszka jest nad refreshem i mi sie non stop odswierza. Jak sie pojawi cos nowego wlacza sie syrena alarmowa.... swoją drogą nie wiem czemu koledzy w pokoju chodzą ostatnio zestresowani.... laugh.gif

Oczywiscie zartowalem. zamowienie mozna zlozyc, ale sa wazniejsze sprawy w kolejce, wiec pewnie troche sie zejdzie z tym.
mike
Cytat(nospor @ 10.08.2006, 08:51 ) *
W sumie taki filtr bylby nawet fajny dla maniakow forum (jak ja biggrin.gif ). Poki co opracowalem wlasny system. Mam drugi komp, na myszce polozylem szklanke, myszka jest nad refreshem i mi sie non stop odswierza. Jak sie pojawi cos nowego wlacza sie syrena alarmowa.... swoją drogą nie wiem czemu koledzy w pokoju chodzą ostatnio zestresowani.... laugh.gif

A ja się dziwiłem dlaczego Twój licznik postów rośnie tak szybko tongue.gif
I dlaczego muszę się śpieszyć zanim Ty na coś odpowiesz.

Cytat(nospor @ 10.08.2006, 08:51 ) *
Oczywiscie zartowalem.

Oczywiście .... tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.