[php:1:4e3833fa45]<?php
for ($i = 0; $i < count($HTTP_POST_FILES[zalacznik][name]); $i++) {
$filename = $HTTP_POST_FILES[zalacznik][name][$i];
$filetype = $HTTP_POST_FILES[zalacznik][type][$i];
$filesize = $HTTP_POST_FILES[zalacznik][size][$i];
$filetmp = $HTTP_POST_FILES[zalacznik][tmp_name][$i];
//echo $filename;
if($filename){
$fh = fopen($filetmp, "r") ;
$file = addslashes(fread($fh, $filesize));
$query2 = "
INSERT INTO ec_img VALUES (
'', '$id',
'$filename',
'$file',
'$filetype',
'$filesize'
)
";
?>[/php:1:4e3833fa45]
komunikat:
Cytat
Warning: open_basedir restriction in effect. File is in wrong directory in /www/.......sciezka........../images_upload.php on line 37
Warning: fopen("/tmp/phpt8KOZE", "r") - Operacja niedozwolona in /www/.......sciezka........../images_upload.php on line 37
Warning: Supplied argument is not a valid File-Handle resource in /www/.......sciezka........../images_upload.php on line 38
Warning: fopen("/tmp/phpt8KOZE", "r") - Operacja niedozwolona in /www/.......sciezka........../images_upload.php on line 37
Warning: Supplied argument is not a valid File-Handle resource in /www/.......sciezka........../images_upload.php on line 38
linia 37 = linia 9 we fragmancie, czyli otwarcie postfile'a
o co chodzi?
zaznaczam, ze ten kod mi dzialal wielokrotnie na innym serwerze. w czym tkwi blad ?
poszukalem troche po necie rozwiazania, ale nie znalazlem odp. np. tu, a stad sie dowiedzialem na innym przykladzie, ze to safe mode moze byc wlaczony i przez to error, ale jaka funkcja mam zastapic to co powyzej mam w moim kodzie ? tu tez cos jest ale nie za bardzo chyba zrozumialem rozwiazanie? czy wychodzi na to ze u mojego providera jest cos nie tak ? tutaj podobnie jest to napisane zebym spytal porvidera :/ nie mam problemu z angielskim, ale nie za bardzo czaje jak to providerowi objasnic? odeslac to tego ostatniego linka ?.. jesli to faktycznie na servie blad... co jest mozliwe bo gdzie indziej to chodzi na sprzedanym z powodzeniem produkcie. ..
wiec poprosze o rade lub wyjasnienie..
pozdrawiam