Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dzisiejsze SPAM posty w Przedszkolu
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
dawhol
Ja mam taką propozycje aby wyłączyć możliwość pisania postó przez osoby nie zarejestrowane - jezeli ktos potrzbuje pomocy, wsparcia w nauce itp. to sie zarejestruje a tak jak widac jakies spamboty dodaja niepotrzbne posty.

Prosżę o wypełnienie ankiety smile.gif może administratorzy zgodzą sie na wyłaczenie tej opcji jezeli pojawi sie wiele głosów winksmiley.jpg

-----------------------
Kurde w złym miejscu napisałem =/
Prosze o przeniesienie =)
hwao
Od spamu sa moderatorzy, widocznie spia smile.gif

Te forum zawsze bylo otwarte i tak zostanie
yavaho
No to będą mieć teraz kupe sprzątania
seaquest
Po 1. Przenoszę na odpowiednie forum.
Po 2. Forum Przedszkole (dawniej php Początkujący) zawsze było otwarte i takie pozostanie. Niektórzy myśląc, że to będzie ich pierwszy i ostatni post na forum nie chcą się rejestrować.
Po 3. Jak już zauważyliśmy boty potrafią się nawet zarejestrować na forum.
Po 4. Posty, które są spamem są dosyć szybko usuwane przez moderatorów, zresztą zawsze można skorzystać z opcji "Raportuj" to przyspieszy naszą pracę.
Po 5. Pracujemy już nad rozwiązaniami, które ograniczą spam na forum (może nawet całkowicie go usuną).
Po 6. Usuwam ankietę. Ta decyzja raczej nie podlega dyskusji w ten sposób.
dawhol
No to dopowiem ze co pare minut ten spambot dodaje kolejne posty =/
seaquest
Tymczasowo zablokowałem tę możliwość (do czasu wdrożenia zabezpieczenia).
dr_bonzo
seaquest: super

a ja pousuwalem kilkaaaaaaaa spampostow smile.gif
mike
Sytuacje kiedy na forum nie ma żadnego moderatora dłużej niż 30min. - 1h. należą do rzadkości.

Usunięcie na bierząco tylu spam-postów to chwila.
Odrobienie zaległości to chwila troszkę dłuższa.

W związku z powyższym nie wiedzę potrzeby blokowanie możliwości postowania dla Gości.
dawhol
Cytat(mike_mech @ 22.08.2006, 19:48 ) *
W związku z powyższym nie wiedzę potrzeby blokowanie możliwości postowania dla Gości.

No niewiem co pare minut dodawały sie te posty =/ watpie zebyscie cały czas je na bierzaco usuwali.

Wiec zgodze sie z wylaczeniem tej opcji chociaz do czasu wdrozenia tego zabezpieczenia.
mike
Cytat(dawhol @ 22.08.2006, 21:59 ) *
Wiec zgodze sie z wylaczeniem tej opcji chociaz do czasu wdrozenia tego zabezpieczenia.

Uniżenie dziękuję za zgodę tongue.gif
Co by to było jakbyś nam nie pozwolił.
dawhol
Tu nie o to chodzi ze ja wyrazam zgodze bo nie moja kwestja zeby zgody wyrazac nie mam takiego prawa choilo mi ze jest to sluszna dezycja czy Moderatorzy muszą brać wszystko dosłownie ;p ?

---
Moderatorzy lubia sobie jaja robić tongue.gif
Nie martw się smile.gif
~mike_mech
hwao
Najprostrzym rozwiazanie by bylo dodanie tokentow podczas rejestracji i pisania posta przez goscia, lecz nie wiem czy najlepszym smile.gif

Chociaz jak nie chcialo się rejestrowac, to ma sie tokeny - po rejestracji brak smile.gif
tiraeth
Uważam, że można by wprowadzić coś na wzór Did You Pass The Math? bo unikniemy wtedy obrazków Captcha...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.