Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wysłanie formularza
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gumer
Witam. Proszę o pomoc w napisaniu formularza, który byłby wysyłany bezpośrednio na maila odbiorcy, z pominięciem otwierania się programu pocztowego po stronie osoby wysyłającej. Chciałbym także prosić o pomoc w napisaniu strony z podziękowaniem. Poniżej kod formularza w html. Dziękuję z góry.

Kod
<form enctype="text/plain" action="mailto:mail@domena.pl?subject=temat" method="post">
<table width="300" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0" height="250">
<tr>
    <td>Imię i nazwisko</td>
    <td><INPUT NAME="Imie i nazwisko"></td>
</tr>
<tr>
    <td>Numer telefonu</td>
    <td><INPUT NAME="Numer telefonu"></td>
</tr>
<tr>
    <td>Adres email</td>
    <td><INPUT NAME="Adres email"></td>
</tr>
<tr>
    <td>Zaznacz kursy</td>
    <td>
<INPUT TYPE="checkbox" NAME="kurs" VALUE="angielski">Język angielski<BR>
<INPUT TYPE="checkbox" NAME="kurs" VALUE="niemiecki">Język niemiecki<BR>
<INPUT TYPE="checkbox" NAME="kurs" VALUE="rosyjski">Język rosyjski<BR>
<INPUT TYPE="checkbox" NAME="kurs" VALUE="wloski">Język włoski<BR>
<INPUT TYPE="checkbox" NAME="kurs" VALUE="hiszpanski">Język hiszpański<BR>
    </td>
</tr>
<tr>
    <td><INPUT TYPE="submit" VALUE="Wyślij"></td>
    <td><INPUT TYPE="reset" VALUE="Wyczyść"></td>
</tr>
</table>
</FORM>
nospor
Jestes tu nowy, wiec moze nie wiesz, ze mamy tu wyszukiwarke... choc z drugiej strony zaakceptowales regulamin, w ktorym o tym mowa... tongue.gif

uruchom wyszukiwarke, zaznacza dzial: php, przedszkole. szukaj slow:
+mail +formularz
Znajdziesz przyklady tego oco pytasz

proszę poprawić tytuł o znacznik zgodnie z zasadami forum Przedszkole:
Temat: Tematyka i zasady panujace na forum Przedszkole
gumer
Nic przydatnego nie znalazłem, bo nie wiem czego mam szukać (mimo podpowiedzi). Nie znam php, także trudno mi zrozumieć, co piszecie w odpowiedziach (nobody's perfect). Przyszedłem tu z konkretnym problemem i prosiłem o konkretną pomoc. Nie znając php, tygodnie mi zajmie cedzenie forumowych informacji, a na to nie mam czasu. Ale widocznie takie są zasady tego forum, które w sumie akceptowałem. Pozdrawiam i do widzenia.
nospor
Szybko sie zniechecasz....bardzo szybko....

W php maile wysyla sie funkcją mail(). W wynikach co powinienies byl dostac, bylo wlasnie uzycie tej funkcji, ktora dane dostawala wlasnie z formularza.
gumer
Zniechęciłem się po praktycznie dobie prób w napisaniu czegokolwiek. Potraktowałem to forum jako ostatnią deskę ratunku, ale muszę szukać pomocy dalej. Uznajmy temat za zakończony. Proszę o skasowanie wątku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.