Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z załadowaniem .htaccess
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
StelOne
Mam problem z plikiem .htaccess . Prubuje zainstalowac strone logowania zaproponowana na tym forum - źródło - http://dev.unlike.be/login/
jednak gdy umieszczam wszystkie pliki z podanego link`a krasnal wyrzucami mi błąd 500 - wenętrzny błąd serwera. Jak usune plik .htaccess lub wyczyszcze jego zawartosc to działa. Nie mam zielonego pojęcia czym to jest spowodowane. Niewiem czy z plikiem jest coś nie tak czy ja robie coś źle , bo podany wyżej skrypt normalnie działa u innych. Prosze o pomoc. worriedsmiley.gif

zawartosc pliku :
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//IETF//DTD HTML 2.0//EN">
<HTML><HEAD>
<TITLE>403 Forbidden</TITLE>
</HEAD><BODY>
<H1>Forbidden</H1>
You don't have permission to access /login/.htaccess
on this server.<P>
</BODY></HTML>

zapisuje go normalnie czyli : ".htaccess"
Niemam pojęcia wczym tkwi błąd sad.gif
NetJaro
...
W pliku .htaccess musisz wpisać odpowiednie komendy (?) do serwera, a nie stronę.. Pliku .htaccess nie otwierasz z poziomu przeglądarki..
StelOne
Nie chodzi mi o otwarcie pliku htaccess , problem polega na ty że wogóle nie moge wejść do katalogu w którym w/w plik się znajduje, dotyczy to także zawartych w tym katalogu skryptów (skryptow logowania). Inaczej mówiąc klikam krasnala\www\localhost\logowanie (w tym katalogu znajduja sie pliki logowania i htaccess) i wywala mi błąd 500. Próbowałem także z wklejeniem adresu do interesujacych mnie skryptów z tego katalogu do przeglądarki www i też nie działają. Ale znalałem już błąd - chodziło oczywiście o treść pliku htaccess smile.gif Podmieniłem jego zawatość i już hula tak jak powinno , dzięki za pomoc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.