mbork
29.08.2003, 08:51:32
Mam problem. Napisałem pewien system oparty na php z kontrolą sesji i autoryzacji opartej na mysql i md5. Jest jednak pewna dziura (na szczęście o której wiem tylko ja). wygląda to tak loguje się jakiś user wpisuje prawidłowe dane w formularzu więc zostaje wpuszczony na stronę.
Następnie się wylogowuje. i jeżli zrobi taki numer bez zamykania przeglądarki: robię "wstecz" mam komunikat "Uwaga: Strona wygasła itd."
robię odśwież i jestem na stronie bez logowania. Przeglądarka wysłała wcześniej wpisane dane do formularza na serwer i oczywiście te dane to prawidłowy login i hasło.
pomocy! :? :?
mbork
29.08.2003, 09:17:43
Nie dodałem może ważnej informacji: logowanie i chroniona strona (menu) :? są napisane w jednym skrypcie.
mbork
29.08.2003, 09:33:24
wiem jak to chyba można zrobić : podzielić ten skrypt na dwa : jeden obsługujący logowanie drugi wyświetlający stronę. ale czy da się to zrobić stosując jeden skrypt.
jono
29.08.2003, 20:09:33
zrób taki patent, że link wylogowania odnosi do innej, pustej strony na której jest tylko polecenie przeładowania z powrotem do strony logowania. Przeładowanie nie powinno być nawet zauważalne.. Ale może masz inny pomysł
mbork
5.09.2003, 08:55:58
Dzięki... działa (ale czas przejścia na druką stronę czyli odświeżenia musi być różny od zera)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.