Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Łączenie się z serwerem przez program komputerowy?
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych
Patrykuss
Właśnie. Jest to mi bardzo potrzebne bo chcę zrobić panel administracyjny swojej strony, który by nie potrzebował przeglądarki tylko żeby był to program, który się łączy np. z moim serwerem i wysyła do niego obojętnie jakie dane. Albo przynajmniej jak można zrobić "includowanie" paneluadministracyjnego do programu?
kossa
Nie ma problemu napisać program łączący się z bazą danych na serwerze. Ja pisałem sobie coś takiego w Delphi. Jeśli masz napisany panel administracyjny już to również możesz z niego skorzystać w swoim programie - wywołać go w kontrolce przeglądarki internetowej. Delphi wykorzystuje do tego api IE.

Pisać program możesz w dowolnym języku programowania.

Łukasz
Patrykuss
kosa a mógłbyś pokazać kod twojego panelu żebym mógł zobaczyć jak to w delphi wygląda?
kossa
Połączenie z bazą zdalną - komponent TQuery i łączenie się przez ADO, to jest linika kodu, masz w helpie od Delphi a kodu programu nie mogę pokazać - jest to wersja komercyjna.

Łukasz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.