Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nowe okno, ktorego nie mozna zamknac?
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
luckyluc
Probuje zrobic sobie maly serwis CMS. Wymyslilem, zeby przygotowac liste np. newsow. Po wyswietleniu mamy mozliwosc usuniecia danego newsa lub jego edycje. Po klikniecie w modyfikacje lub usuniecie pojawia sie nowe okno. Tam w zaleznosci formularz do modyfikacji lub info czy usunac newsa. Po wykonaniu zadaia klikamy na button LISTA NEWSOW i sie odswieza strona matka. Wszystko jest super tylko problem pojawia sie gdy user nie kliknie w button LISTA NEWSOW tylko zamknie okienko krzyzykiem. Wtedy lista sie nie odswieza.

PYTANIE ZASADNICZNE CZY MOZNA W JAKIS SPOSOB ZABLOKOWAC WYLACZENIE LUB ZAMKNIECIE NOWEGO OKNA PRZEZ KRZYZYK W GORNYM PRAWYM ROGU ?
mike
Cytat(luckyluc @ 28.09.2006, 00:30:39 ) *
PYTANIE ZASADNICZNE CZY MOZNA W JAKIS SPOSOB ZABLOKOWAC WYLACZENIE LUB ZAMKNIECIE NOWEGO OKNA PRZEZ KRZYZYK W GORNYM PRAWYM ROGU ?

Nie.
siemakuba
Prawda, nie możesz zablokować możliwości zamknięcia tego okna. Możesz za to wyłapać moment zamknięcia tego okna i wymusić wtedy potrzebną akcję (odświeżenie)

zdarzenie onunload

pozdr.
luckyluc
Funkcja super sie sprawdza. Dzieki za pomoc.
zezu
BTW . czy mogę sie dowiedzieć jak został napisany skrypt ( po zamknięciu popupa odświerza się strona z której został otwarty ) .Szukam właśnie po forum podpowiedzi , Pozdrawiam

////
window.top.opener.location.reload()

pozdr
luckyluc
Tutaj jest caly temat opisany wraz z gotowym skryptem - http://forum.php.pl/index.php?showtopic=48744&hl=
Lompi
Moze użyj overliba? Do zamknięcia zbytnio nie wiem o co Ci chodzi tongue.gif
mls
Cytat(luckyluc @ 28.09.2006, 00:30:39 ) *

Nie chcę się czepiać, ale ja na przykład nie mam żadnego krzyżyka w górnym prawym roku okna... Jakiegokolwiek okna... ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.