Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: sesja ;/
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kicaj
Mam pewnien dziwny problem, mozliwe ze robie cos zle smile.gif

[php:1:2b874fa71c]<?php

$_SESSION['nazwa'] = 1;

if(isset($_SESSION['nazwa'])) {
echo "zalogowany";
} else {
echo "niezalogowany";
}

?>[/php:1:2b874fa71c]

i wszystko jest git, ale...

Na dwoch innych strona, serverach zrobilem dwie calkiem inne strony. System zalogowanie dzialal jak ten powyzej, i...

Wchodze na strone #1 i loguje sie i jestem zalogowany, wszystko dziala elegancko... nie wylaczam przegladarki, nie wylogowuje sie, tylko wpisuje adres #2 i tam dziala podobnie system logowanie tylko ze juz jestem zalogowany - widocznie jestem teraz zalogowany na wszystkich strona ktorych sesja nazywa sie 'nazwa'!

Jak temu zaradzic, czemu tak sie dzieje, czemu na stronie #2 nie musze sie juz logowac?
adwol
Cytat
Wchodze na strone #1 i loguje sie i jestem zalogowany, wszystko dziala elegancko... nie wylaczam przegladarki, nie wylogowuje sie, tylko wpisuje adres #2 i tam dziala podobnie system logowanie tylko ze juz jestem zalogowany - widocznie jestem teraz zalogowany na wszystkich strona ktorych sesja nazywa sie 'nazwa'!

Jak na obu stronach korzystasz z tego samego źródła danych z użytkownikami (np. bazy danych) i obie strony używają tej samej nazwy na cookie z id sesji to tak będzie. Ogranicz scieżkę do której chcesz wysyłać cookie, albo jeśli to mają być 2 osobno autoryzowane strony używaj dwóch osobnych miejsc na trzymanie aktualnych sesji.

PS. To powinno chyba być na php a nie na bazach.
kicaj
Do moderatorów: prosze o przeniesienie do php smile.gif

Chodzi mi ze chyba musze jakos inaczej rejestrowac ta zmienna!
itsme
Cytat
Do moderatorów: prosze o przeniesienie do php smile.gif

Twoje życzenie jest dla mnie .... życzeniem laugh.gif
adwol
Cytat
Chodzi mi ze chyba musze jakos inaczej rejestrowac ta zmienna!

Np. zrobić dwie zmienne o różnych nazwach w różnych plikach, tyle że to może nie pomóc z powodów o których pisałem Ci poprzednio.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.