Witam serdecznie!
jest to moj pierwszy post tutaj-pzdr600 dla wszystkich,

Mam nastepujący problem:
próbuję stworzyć wirtualną klawiaturę korzystając głownie z js,
nie znam javascript na tyle dobrze, żeby samemu coś od podstaw napisać, właściwie zazwyczaj po prostu brałem ze źródeł jakiś stron skrypty i przerabiałem je na własne potrzeby, tak też jest i tym razem!

<map name="mapa">
<area shape="rect" coords="534,506,639,523" href=java script:void(0)" onclick="insertAtCaret(document.replier.Body, ' '); document.replier.Body.focus();" alt="NOWA LINIA - ENTER"> (...)

no właśnie , co mam wpisać między te ' ' żeby zamiast spacji pojawił się enter - przejście do nowej linii ( w polu textarea) questionmark.gif do tej pory dawałem odpowiednią ilość spacji, ale ten myk działa tylko w FF, pod IE niestety nie jest tak różowo i wyrzuca błąd

tak wyglada funkcja insertAtCaret
function insertAtCaret (textEl, text) {
if (textEl.createTextRange && textEl.caretPos) {
var caretPos = textEl.caretPos;
caretPos.text =
caretPos.text.charAt(caretPos.text.length - 1) == ' ' ?
text + ' ' : text;
} else {
textEl.value = textEl.value + text;
}

Czy jest możliwość stworzenia wirtualnego klawisza backspace? tak zeby wymazywał ostatnio napisaną literkę.

jesli chodzi o mnie to html znam, wlasnie sie ucze z ksiazki php, ogolna znajomosc progrmaowania (troche turbopascal, troche c, troche c++, troche assembler ...) w najblizyszym czasie mysle o nauce javascript (ale najpierw musze troche sie oswoić z tym co już jest w kolejce smile.gif ), obecnie zalezy mi żeby jak najszybciej stworzyć tą klawiaturkę smile.gif