Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Odczytywanie danych z pliku
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
shaggard
Witam
Otoz mam tekst ktory jest odczytywany z plików tekstowych. Jednak jest troche balaganu. Poniewaz chcialbym aby byl wyswietlany na stronce w sformatowanej formie. Chodzi mi tu np. o wypunktowanie, pogrubienie, nowa linijka itp. Jak to mozna osiagnac w takiej sytuacji?

pozdrawiam
jarrod
Co ma pogrugiać, co ma wypunktowywać? Jak to jest oznaczone? Wbrew pozorom nie napisałeś co dokładnie chcesz osiągnąć.
shaggard
sorry, ale tak wlasnie o to mi chodzilo. smile.gif
pozdrawiam
jarrod
Cytat(shaggard @ 27.10.2006, 19:52:16 ) *
sorry, ale tak wlasnie o to mi chodzilo. smile.gif
pozdrawiam

questionmark.gif
shaggard
dokladnie tak jak napisales w swoim pierwszym poscie. CZyli chodzilo mi o to jak np pogrubic tekst wypunktowac i tego typu rzeczy, kiedy tekt jest pobierany na strone z pliku tekstowego.

pozdrawiam
erix
Zwykłego HTML-a nie możesz wykorzystać? blinksmiley.gif
shaggard
Zgadzam sie. Wiec dlatego chcialbym zapytac jak to rozwiazac. Moze moglby mnie ktos naprowadzic poniewaz po raz pierwszy jestem w takij sytuacji Pozdrawiam
Amorph
Sformatuj tekst w pliku .txt używając znaczników html... Co w tym niezrozumiałego?
Otworz plik w notatniku i już smile.gif
skowron-line
Kod
    Co ma pogrugiać, co ma wypunktowywać? Jak to jest oznaczone? Wbrew pozorom nie napisałeś co dokładnie chcesz osiągnąć.

Kod
sorry, ale tak wlasnie o to mi chodzilo. smilingsmiley.gif
pozdrawiam

no niesle sie usmialem... biggrin.gif

odczytujac wrzuc do tablicy i przy odczytywaniu wstaw sobie jakies tagi
shaggard
@skowron-line
wiesz gdybym wiedzial, nie pisalbym takich postow. Proste!!
phpion
Moze sprobuj uzyc takiego tricku znanego garstce programistow php. Do pliku textowego wrzuc dane:
  1. <b>jestem gruby</b> a ja nie

Wyswietl dane z pliku na ekran. Po tym zabiegu powinienes miec pogrubiony text. Taki trick, w moim stylu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.