Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ADoDB] Problem z uruchomieniem
Forum PHP.pl > Forum > PHP
scanner
Coś mi nie pasi. Próbuję uruchomić ADOoDB (v3.90) i po wklepaniu najprostrzego przykładu z manuala widzę:
[php:1:ac4d63d1d1]<?php
require_once( 'config.inc.php');
require_once( consAdodbDir.'adodb.inc.php' );
require_once( consAdodbDir.'tohtml.inc.php' );
$objDBHandler = ADONewConnection($arrMainConfig['dbType']);
$objDBHandler->debug = true;
$objDBHandler->Connect($arrMainConfig['dbHost'], $arrMainConfig['dbUser'], $arrMainConfig['dbPass'], $arrMainConfig['dbName']);
$rsSQLResult = $objDBHandler->Execute('select * from phpbb_config');
rs2html( $rsSQLResult );
?>[/php:1:ac4d63d1d1]
Cytat
--------------------------------------------------------------------------------
(mysql): select * from phpbb_config    
--------------------------------------------------------------------------------
Notice: Undefined property: adodb_mysql::$fetchMode in D:PrivateWebServer_adodbadodb.inc.php on line 822
Notice: Undefined property: adorecordset_mysql::$_currentRow in D:PrivateWebServer_adodbadodb.inc.php on line 2216
Notice: Undefined property: adorecordset_mysql::$blobSize in D:PrivateWebServer_adodbdriversadodb-mysql.inc.php on line 542
Notice: Undefined property: adorecordset_mysql::$blobSize in D:PrivateWebServer_adodbdriversadodb-mysql.inc.php on line 542
+-----------+------------+
|config_name|config_value|
+-----------+------------+
Czemu nie widzę zawartości tabeli?questionmark.gif
scanner
Czy fakt, że mam php5 może wpływac na zaistnienie tego bug'a?
DeyV
1. to są notice, czyli w php5 masz inaczej ustawione raportowanie błeó.
2.
sprawdź tak:
[php:1:821af8c37d]<?php
$array = $objDBHandler->GetAll('select * from phpbb_config');
print_r( $array );
?>[/php:1:821af8c37d]
Bo z tego co piszesz, wygląda tak, jakby wynik sie wyświetlał (są nazwy kolumn) ale tabela jest pusta.
scanner
Hmm..
Co dziwne - w domu Ado działa.. chyba muszę się przyjrzeć instalce localhosta w pracy...
Co do NOtice, to mam wymuszone error_reporting( E_ALL ) w php.ini.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.