shpyo
3.11.2006, 08:19:54
Witam,
czy są tutaj programiści, którzy przesiadli się z PC na laptopa?
Laptop będzie służył mi do normalnych rzeczy (net, biuro, programowanie - php, c++).
Czy jest różnica w wydajności pracy na celeronie lub pentium?
Interesuje mnie:
- panorama,
- mocny procesor i dużo ram
- duży dysk
- karta graficzna nie ma znaczenia, bo nawet na zintegrowanej można filmy oglądać, a gry już nie gram

- wifi, nagrywarka
- orginalne oprogramowanie
Przeglądałem wcześniejsze topici... ale wg. one są już mało aktualne

Aktualnie myślę nad hp nx7400
orson
3.11.2006, 08:23:08
witam
sam się poważnie zastanawiam nad tym modelem:
http://www.gvcnet.pl/?mod=5&id=642 - jest dosyć dobry, najtańszy z tej serii w necie (na stronie hp.pl - 4 400) ... jeżeli chodzi o parametry które podałeś to brakuje mu tylko softu - dla mnie nie problem - ubuntu ROX

pozdrawiam
Też klika dni temu przechodziłem przez etap wybierania laptopa.
Wybór padł na
Asus F3JC-AP019H (tylko u mnie będzie 1204MB RAM a nie 512MB)
Przez długi czas wybierałem z pomiędzy:
ACER AS 5102 WLMi TR1.6ACER AS 5612 WLMi T2300E 512ale nasłuchałem się o Acerach bardzo wiele niepochlebnych opinii i postanowiłem nie ryzykować.
Wydaje mi się, że wybrałem dobrze.
Dziś po pracy odbieram
---
Przenoszę z Hydepark na Komputery i oprogramowanie
kszychu
3.11.2006, 09:33:46
JA używam Asusa A6U 5015 z Dapper Drake'm na pokładzie. Zend śmiga (a to przecież java!) aż miło a i dopalenie przy tym OO.o i Gimpa nie sprawia dla niego żadnych trudności.
@mike: też planowałem Acera, ale też się nasłuchałem i zwątpiłem ;-)
laptop dla programisty za 3600 zl? nie jest zle:)
to chyba ten programista wiecej gra niz programuje, albo nie wiem co jeszcze mozna robic na takim sprzecie. chyba ze chcesz zastapic stacjonarnego peceta i taki laptop ma ci sluzyc do wszystkiego, od ogladanai filmow poprzez programowanie, grafike 3d, kompresowanie divx itd.
ja szukajac laptopa dla programisty, czyli zeby sobie przy php dlubac na zajeciach myslalem o sprzecie do 2500zl.
panoramiczny lcd, wifi, 512 RAM i tyle.
Diablos
3.11.2006, 11:31:33
Tez sie nasluchalem o Acerach, ale zaryzykowalem i nie narzekam.
Acer Aspire 3000 (Sempron 3100+, 60 GB HDD, 512 DDR) za 2300 zł powinno wystarczyc programiscie.
athabus
3.11.2006, 11:50:49
Sam akurat mam nx7400 i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony. Sam akurat mam
ten model - udało się mi go kupić okazyjnie, gdy był w jakiś tam promocjach. Dałem za niego 3300zł.
Ogólnie sprzęt sprawuje się znakomicie. Jedyna moja uwaga to taka, że klawisze chodzą dosyć ciężko (np. w Toschibie chodzą lżej). Poza tym mogę mówić tylko same plusy. Spory dysk, dobry procesor, dużo ramu, przyzwoite wykonanie, fajny design itp itd.
Co do samego kompa do programowanie to zdecydowanie nie jest ci potrzebne coreduo i inne takie bajery. Jeśli jesteś pewien, że nie będziesz potrzebował pracować dużo na bateriach to spokojnie możesz brać coś z celeronem/duronem.
Ja jednak kupowałem komputer 'na lata' dlatego wziąłem trochę lepszy procesor i nie brałem asusów/acerów bo podobno mają nietrwałe obudowy - nie wiem nie próbowałem wiec może to jakiś mit. W hp obudowa jest o tyle fajna, że nie jest lakierowana i po kilku miesiącach użytkowania nie ma śladów nadgarstków czy rys na obudowie. HP ma też IMHO genialnego tuchpada ze scrollem.
Ps. Jeszcze jeden minus hp to oprogramowanie - sam musisz wypalić sobie płytki z tak zwanego recovery. Totalnie niewygodne rozwiązanie. Nie wiem jak się z tego instaluje bo nie próbowałem, ale chyba od razu instaluje ci cały soft który potem muli kompa. Dla mnie to nie jest problem, bo nie używam windowsa, ale jak ktoś chce na tym pracować to chyba trzeba trochę energii włożyć, żeby doprowadzić to do stanu używalności.
Do programowania bardzo dobre są HP

Dlaczego? Bo jako mało, które mają normalną klawiaturę. Do tego mają w miarę dobre głośniki co jest rzadkością wśród laptopów. Mają wolny slot pamięci dzięki czemu można rozbudować. Touchpad jest bardzo przyjemny.
http://www.benchmark.pl/r.php?file=http://.../HP_nx6110.htmlNajlepiej kupić z 256MB (dokupiłem potem nie firmową kostkę 512 MB za grosze) i bez OS. Do tego stawiamy ubuntu i wszystko pięknie chodzi.
milus
3.11.2006, 12:02:46
Półtora roku temu kupiłem hp nx9020, laptop za niewielką cenę po dokupieniu ramu (256+512) wszystko chodzi bardzo przyzwoicie (zend, photoshop, a nawet programy cadowskie takie jak pro/engineer czy catia). Jedynymi minusami jest wielkośc matrycy, oraz dysk (nie jestem pewien ale u mnie ma 4800 obr, obecnie sa szybsze)
Nie chcę się powtarzać, ale do programowania świetny jest MacBook - klawiatura rewelacyjna, nie znalazłem w żadnym innym dostępnym na rynku laptopie tak dobrej i wygodnej. Ekran panorama, a przy tym niewielki (13,3"). A do tego najwygodniejszy touchpad z jakim miałem do czynienia - żadnych osobnych stref przewijania (jak w HP, które działają tragicznie), po prostu przesuwasz dwoma palcami i przewijasz, we wszystkie strony... Prościej się nie da... Tak samo, jak klik prawym klawiszem - wystarczy "puknąć" dwoma palcami...
Fuzja
6.11.2006, 20:21:38
Jako zaletete dodaj jeszcze przecudny Mac Os X
Cytat(mls @ 6.11.2006, 19:05:17 )

żadnych osobnych stref przewijania (jak w HP, które działają tragicznie)
Nie bardzo rozumiem co masz do tej strefy bo u mnie działa rewelacyjnie i jest to bardzo wygodne.
athabus
6.11.2006, 23:53:59
Też właśnie miałem o to zapytać. IMHO to jedna z fajnieszych rzeczy w tym laptopie i działa bardzo fajnie. Choć rozwiązanie z maca też wydaje się fajne bazując na twoim opisie.
~Fuzja, oczywiście, do tego Mac OS X, po prostu zaje...
~sf, ano o to mi chodzi, że miałem "przyjemność" korzystać z rozwiązania w HP-kach, i jest ono po prostu niewygodne, to raz, a dwa - nie zawsze działa tak jak powinno (przewija za dużo lub za mało)... No i nie ma scrolla w poziomie, ale to już szczegół...
Sam korzystam i z Maca i z PCta, i nie mam zamiaru wychwalać Maców pod niebiosa, po prostu większość rozwiązań w nich użytych powstała "z głową". Tu wszystko po prostu działa. Ale nikt, kto nie miał styczności z Mac-em tego nie zrozumie...
Fuzja
7.11.2006, 14:54:38
No i bardzo przyjemnie mozna sobie popracowac na textmate, a 39 euro to nie tak duzo
Turgon
7.11.2006, 15:48:51
Fuzja: A co to jest ? Bo Wiki nie wiedziało
dr_bonzo
7.11.2006, 16:02:56
Fuzja
7.11.2006, 16:06:24
www.macromates.com najbardziej znane w środowisku railsowców, ale fajnie sie też robi xhtmla, w php też można pisać.
Bardzo przyjemny dla oka.
http://en.wikipedia.org/wiki/Textmate
Wykrywacz
7.11.2006, 16:31:04
EEE a poco wam takie coś poteżne kompy do programowania, a może raczej programowania czego.
Bo jak na mój gust to wystarczy do samego pisania kodu P2 jak nie mniej.
Turgon
7.11.2006, 16:47:28
Wykrywacz - każdy lubi kompilować i korzystać multimedialnie

Fuzja - Szukałem w Polskiej

... Przetłumaczę kolejnego Arta
Fuzja
7.11.2006, 17:17:56
Trzymam za słowo

Wykrywacz: włącz photoshopa, mp3playera, mirca, C++ buildera, zenda, textmate'a, visual'a z microsoftu i powiedz jak tam komp

p.s niektorzy tez graja
Turgon
7.11.2006, 17:25:46
Fuzja - teraz zrobiłem arta na wikipedii... Jest to zalążek, ale cóż
Fuzja
7.11.2006, 18:02:21
Coś chyba nie bardzo, bo nic nie ma...
Dobra kończymy offtopa
dr_bonzo
7.11.2006, 18:03:04
Fuzja: a tworzyles jednoczesnie kilka projektow w roznych jezykach?
http://northslope.lap.pl/stuff/images/linux/java_rulz.pngCytat
niektorzy tez graja
Przeciez chodzi o kompa dla TYLKO programisty
Cytat
Bo jak na mój gust to wystarczy do samego pisania kodu P2 jak nie mniej.
No chyba ze w Vim'ie i bez kompilacji i nie jest to Java.
Fuzja
7.11.2006, 18:10:53
dr_bonzo: a powiedz mi ilu proramistow gra?
wielu

Gdyby był laptop do programowania to już bym tak nie wpoeidział

p.s Tak, tworzyłem.
Wykrywacz
8.11.2006, 09:06:22
1. W założeniu miał to być laptop do programowanie nie do grania.
2. Wprawdzie to nie laps, ale na moim P2 2x366 256 Ram'u, śmiga mi gimp, odtwarzacz mp3, środowisko do programowania.
3. Tak samo na konf. gdzie jest zainstalowany mandrake 10 jak i winda 98 (przy 2000 rwie

).
4. Divixy i DVD też na tym chodzą.
Cytat
Wykrywacz: włącz photoshopa, mp3playera, mirca, C++ buildera, zenda, textmate'a, visual'a z microsoftu i powiedz jak tam komp
Rozumiem że chciałeś się pochwalić wszystkimi programami jakie masz na kompie. Bo innego sensu w tym nie widze, no chyba że taki masz sposób działania odpalić wszystkie programy, wszystkie środowiska jakie się ma tak na wszelki wypadek...... Bo przynajmniej ja nie widzę zastosowania do otwarcia wszystkich tych programów naraz

.
kszychu
8.11.2006, 10:01:20
Cytat(Fuzja @ 7.11.2006, 17:17:56 )

p.s niektorzy tez graja
@Fuzja: Ty naprawdę jednocześnie używasz c++ buildera, zenda, textmate i visuala?? Bo mój max to zend, gimp, OO.o, firefox, skype i psi działające jednocześnie (wyliczam tylko programy użytkowe, pomijam inne demony jak apache, mysql itp.)
Poza tym, jak kogoś stać na photoshopa(!), mirca, zenda, textmate i visuala to stać go również na laptopa, który to obsłuży ;-)
Kangu
8.11.2006, 10:58:07
ODCHODZAC OD OPROGRAMOWANIA A WRACAJAC DO TEMATU KOMPUTEROW ....
ODRADZAM ACER

!!! Mam Acera od okolo roku (jakies 10 miesiecy z haczykiem). Obudowa od matrycy wygina sie jakby za chwile miala odpasc, nagrywarka zdechla po okolo pol roku, a jak oddalem ja do wymiany to wstawili druga wcale nie lepsza bo znow zdechla. Dodatkowo komp nagrzewa sie jak skur...czysyn. W porownaniu np z HP ktorego ma moj znajomy oraz Toshibom ktora niedawno kupilem Acer jest jak pieklo do lodu. Jesli nie korzystasz z pada tylko z myszki to trzymaj ja ze 30 cm od kompa bo mozesz sie poparzyc. Obudowa sie wygiela od tego nagrzewania. Klawisze starly tak ze na co drugim to nie ma i liter i kawalka plastiku. Przyciski przy padzie sie wytarly do bialego. Ogolnie rzecz biorac syf.
Acera moge polecic jedynie licealistom lub osobom mlodszym, ktorych czas spedzany przy komputerze ogranicza sie do 1 - 2 godzin dziennie. Ja np do czasu kupna Toshiby bylem zmuszony na nim pracowac i powiem uczciwie -> 7 - 10 godzin dziennie przy takim kompie zabija. Elektrsyzujesz sie jak piorun kulisty a dodatkowo parzy Cie reka.
Acer ma jednak swoje zalety... stosunkowo niska cena, bardzo mala waga, bardzo male wymiary - grubosc, wytrzymala bateria. w Porownaniu do HP tej samej klasy byl kilkaset zeta tanszy, jest przynajmniej O WIELE lzejszy a przy tym sporo nizszy.
Takie sa okolo roczne Acery, ale moze cos sie zmienilo w tej materii. Ja odradzam.
Wykrywacz
8.11.2006, 11:11:47
Zasadniczo to mogę polecić Asus'a (ja mam A3H-5012).
Napisze tylko o minusach, bo poza nimi jest naprawdę super.
1. Wyciera się trochę obudowa pod rękoma i klawisze, ale napisy są twarde i się nie ścierają, ale po 9 miesiącach używania średnio po 6-8h dziennie widać ślady gdzie trzymam łapy i w którym miejscu naciskam klawisze (Klawiatura w stacjonarnym 8h+ dziennie

A4Tech, wytarta jest znacznie bardziej - ta wersja Slim).
Co pozatym bateria trzyma max 1,5h (przy procku 1,6), ale zato jest miła w ładowaniu.
2. Karta dzwiękowa niechce obsługiwać głośników 5:1

.
Pozatym uważam że jest to laps naprawdę godny polecenia. Spokojnie jest wstanie wytrzymać przy grze w Herosów V i pozwala na w miarę płynne poruszanie się po miastach w WOW'ie.
Xathloc
8.11.2006, 11:27:14
Ja pracuję na Fujitsu-Siemens Amilo 7440G
całkiem fajny sprzęt, mogę go spokojnie polecić.
W środku siedzi: Pentium M 1,6GHz / RAM 512 MB / HDD 80 GB
Dwa minusy:
- zintegrowana karta graficzna, która przy dużych (ok. 80MB) plikach graficznych ma problemy z płynnym odświeżaniem przy pracy w tandemie Photoshop + InDesign. Ale IMHO dla programisty to nie ma większego znaczenia,
- nędzna nagrywarka Philipsa w środku, problemy z backupem przy wielu małych plikach na niektórych rodzajach płyt
Kangu
8.11.2006, 13:43:30
jak wiadomo z kompami to wszystko od sztuki zalezy. Z Fujitsu np ja mam bardzo nie mile doswiadczenia, a u mnie w firmie wszyscy je chwalom. Ja narzekam na Acera a moja siostra uwaze ze to dar z niebios ze taki ekstra i wogle. HP uwazam za boskie sprzety i moj znajomy ktory posiada takowy tez sadzi ze lepiej sie nie da trafic, a z kolei brat klnie jak dziki. Toshibe mam i chwale, a moj wujo juz 4 razy wymienial jakies tam elementy bo mu sie kaszanilo. Model to jedno, Firma to drugie, A egzemplarz to trzecie. Do tego urzytkownik i jego wymagania to 4 .... jak komus uda sie te 4 rzeczy zgrac to moze mowic ze trafil w 10 i ma kupe szczescia.
jastu
8.11.2006, 14:39:23
Dlaczego nikt nie piszę o DELL'ach ? Od kilku latek używam D600 , a wychodziły rożne konfigurację - o zakupie mojego zadecydowała matryca o rozdzielczości 1400x1050/Centrino 1.6 itp...ale przez cały ten cały czas nie pojawił się żaden problem...nawet wygląd wizualny się nie zmienił (nie widać rys).
Moje zdnianie - konfiguracja : jak nas stać , ale producent : IBM,DELL,HP ew.ASUS
Fuzja
8.11.2006, 14:52:41
Aż tylu nie używam naraz, ale czasm stoi i visual i zend i textmate no i psd
Wykrywacz
8.11.2006, 15:07:53
No i ja nie widze problemu żeby P2 z dobra ilością ramu miało by temu nie dać rady.
marcini82
9.11.2006, 21:59:00
@Kangu - a moglbys napisac, jaki procek masz w tym Acerze i co to w ogole za model? Dziwne ze az tak goracy...
Ja mam Acera (co prawda od niedawna, wiec na temat awaryjnosci nie bede sie wypowiadal), ale na Celeronie 1,6 jest ledwo cieply (podobnie jak inny na AMD Turion, ktorego uzywam w pracy) i ogolnie jak na razie nic mu nie moge zarzucic...
Za to szefowi po roku zaczela pekac obudowa przy zawiasach. Nigdy tak naprawde nie wiadomo na co sie trafi...
delta9
11.11.2006, 16:05:25
Cytat(shpyo @ 3.11.2006, 08:19:54 )

Interesuje mnie:
- panorama,
- mocny procesor i dużo ram
- duży dysk
- karta graficzna nie ma znaczenia, bo nawet na zintegrowanej można filmy oglądać, a gry już nie gram

- wifi, nagrywarka
- orginalne oprogramowanie
dlaczego szukasz PC'ta? a MacBook? tu masz specyfkacje:
Apple Polandfakt ze trzeba dokupic 1GB RAMU ale... warto

sam sie przesiadlem we wrzesniu i nie zaluje, unix pod swietnym system mac os x i jestes w domu
Jarod
12.11.2006, 20:36:25
Googlowałe troszke i wychodzi na to, że najlepszy stosunek jakości do ceny zapewnia HP. Pozatym laptopy HP cieszą się doskonałą jakością i dobrą wydajnością. Zastanawiam się teraz nad modelem. Cenowo do 4200.
Co myślicie o tym: HP Pavilion dv6110ea (
http://www.sklep.hp.com.pl/sklep/template_...20PCs%20catalog )?
MaKARON
13.11.2006, 00:19:59
To wtrace swoje 5 groszy - troche przestaszyliscie mnie ACERami - mam sobie takiego sprawic (jak wszystko pojdzie sprawnie) -- wtedy napisze (wiem juz, ze trzeba troche bardziej dbac o niego, zeby nic mu sie nie stalo (dodatkowy wiatrak, jak bedzie sie grzal i delikatnie z klapa :-) ).
Teraz mam toshibe 1.5Celeronik -- minelo troche ponad 20 miesiecy uzywania (wlasie "skonczyla sie splacac"

) - uzywania ekstrmalnego (przez ten czas miala jedynie 7 dni przerwy w te wakacje) -- codziennie od 6 do 14h pracy. Szybko dokupilem do niej 512 Ram (teraz jest .7), niestety mam problem z padnietymi pikselami, ktorych jest bardzo duzo (wylacznie szare!), po 20 miesiacach padl dysk twardy (nowy jest glosniejszy niz oryginal), z klawiszy wytarte sa tylko dwa (shift i enter) -- ale bardzo duzo jest "wyslizganych" (na "j" zdarla sie nawet kropka, a literka zostala). Z obudowy schodzi lakier w miejscach, gdzie ubranie z rekawow ociera sie o kant. Ekran jest bardzo "luzny" (mieszkam przy torach, momentami musze go trzymac, bo jak przejezdza towarowy, to bardzo lata i boje sie o jego wytrzymalosc).
Ogolnie jestem ze sprzetu bardzo zadowolony, mimo jego wad - acha, jest niemalze bezglosny, wiatraczek wlacza sie bardzo rzadko, nie przeszkadzajac w pracy. To chyba tyle w kwestii Toshiby. No moze jeszcze jedno - niedlugo wyladuje na allegro :-)
scanner
13.11.2006, 07:02:30
Używam ASUS A6M-W027 zamiennie z desktopem.
Jedyna jego wada w tej chwili to defaultowe 512 ramu. Odrobinę może też brakuje BT, ale to nie jest aż tak istotne - mam to w desktopie
Lapek posiada wszystko co potrzeba. Wbudowane WiFi, mocna bateria, 4xUSB, czytnik kart SD/*, port PCMCIA, 60GB dysk, matryca 15" Crystal Bright, LAN, Modem, wbudowana kamera 1,3 MPix (idealna do Skype) i 2,7 kilograma. Ahh... w komplecie gustowna torba "ASUS DESIGN"

Nie grzeje się, nie hałasuje, a odkąd na całej posesji mam działające WiFi jedyny kabel to ten od zasilacza.
Jarod
17.11.2006, 12:04:56
Proszę o rade. zastanawiam się nad tymi dwoma i nei wiem , któego wziąć. Pavilon niby droższy ale więcej bajerów.
Ten:
http://sklep.vobis.pl/produktinfo.aspx?symbol=874677czy ten:
http://sklep.vobis.pl/produktinfo.aspx?symbol=875501
AxZx
17.11.2006, 13:03:25
ale masz dylemat, naprawde..
bierz tego ktory ci sie podoba, ja bym bral 7400 bo jest caly czarny:)
ten drugi to jakis taki nowszy chyba jest, no i drozszy to pewnie ma wiecej bajerow.
NoiseMc
17.11.2006, 14:35:23
Ja tam bym się w HP albo Compaq nie pakował. Po reinstalacji windows są straszne kłopoty ze sterownikami po prostu nie można ich nigdzie znaleźć :|. Ciężko z supportem - nie wiem jak w Polsce ale support na USA jest w Indiach, a tamci ledwo co mówią po angielsku i tak naprawdę zbyt wiele nie są w stanie pomóc

Osobiście pracowałem na Dellu takim małym 13 calowym procesor miał chyba około 2 giga i do tego giga ramu, nic nigdy się nie przycięło na stronach Dell wszystko pięknie opisane no i super WiFi ... łapał sąsiadów 2 domki dalej

W tej chwili mam ThinkPada R60, Core Duo 1,8, 1 GB ramu i Radeon X1400 i jestem bardzo zadowolony. Support full na stronach, nawet po zainstalowaniu kontrolki ActiveX strona sprawdza czy i ile jeszcze masz gwarancji bez podawania numeru seryjnego kompa

Sterowniki nawet już zaczęli pisać pod Vistę. Kolejna fajna sprawa to to że cały zestaw sterowników jest na dysku w momencie zakupu kompa tak więc można sobie wypalić na płytce

Poza tym jest ukryta partycja z której można sobie reinstalowac windows

Grzać się nie grzeje nawet jak gram w San Andreas, bateria trzyma 3 godziny w trybie oszczędnym i po odpowiednim sformatowaniu ... do laptopa dołączone jest nawet oprogramowanie do formatowania baterii

Jedyne wady to słaby WiFi, słabo łapie sygnał no i wygląd. Niestety komp wygląda jak kafel jest chropowaty (z drugiej strony nie rysuje się tak szybko

) no i jest dosyć duży.
Jeżeli miałbym wybierac jeszcze raz to na pewno wybrałbym IBM z tym że serię T - trochę ładniejsze i lepiej wykonane no i gdybym nie bawił się w .NET to myslę że na pierwszym miejscu postawiłbym MacBooka nawet tego z mniejszym ekranem - do php czy też Javy jest idealny. Wiem że można na MacBooku stawiać windows ale nie polecam do pracy. Co chwila Blue Screen
Jarod
17.11.2006, 20:30:24
Cytat(AxZx @ 17.11.2006, 13:03:25 )

ale masz dylemat, naprawde..
Mam bo wydaje na to kase. Jak Ciebie nie stać to nie masz- proste.
Cytat(NoiseMc @ 17.11.2006, 14:35:23 )

Ja tam bym się w HP albo Compaq nie pakował. Po reinstalacji windows są straszne kłopoty ze sterownikami po prostu nie można ich nigdzie znaleźć :|. Ciężko z supportem - nie wiem jak w Polsce ale support na USA jest w Indiach, a tamci ledwo co mówią po angielsku i tak naprawdę zbyt wiele nie są w stanie pomóc

Ale ściemniasz
http://h18007.www1.hp.com/support/files/hp...te/63_6268.htmlPodobają mi się IBMy ale mnie na niego nie stać. A gówna też nie będę kupował.
Wykrywacz
19.11.2006, 00:53:51
No z tego co wiem serwisowanie HP sprawia wielkie problemy, bo trzeba zapakować to w pudło, i wysłać na koszt odbiorcy aż do Warszawy

.
No chyba że ktoś upiera się na Door to Door, ale sądze że HP też to ma w ofercie, skoro Asus ma
Jarod
20.11.2006, 20:13:41
Kupiłem nx7400. I już wiem że to był dobry wybór;)
AxZx
20.11.2006, 22:08:20
Cytat(J4r0d @ 17.11.2006, 20:30:24 )

Mam bo wydaje na to kase. Jak Ciebie nie stać to nie masz- proste.
haha, wiedzialem ze o to ci chodzi! chcesz poprostu pokazac ile to masz kasy:P
no niezle kolego, naprawde teraz pokazales.
Jarod
20.11.2006, 22:24:36
Cytat(AxZx @ 20.11.2006, 22:08:20 )

haha, wiedzialem ze o to ci chodzi! chcesz poprostu pokazac ile to masz kasy:P
no niezle kolego, naprawde teraz pokazales.
Gościu weź przestań pisać takie bzdury bo mi się niedobrze robi..
Zasada prosta - jeśli nie masz nic do powiedzenia to nie pisz.
A jeśli piszesz bzdury "..ale masz dylemat..." to spodziewaj się odpowiedzi na swoim poziomie..
dr_bonzo
20.11.2006, 22:43:45
AxZx: prosze przestac pisac postow nic nie wnoszacych do tematu, J4r0d nie wychwala sie posiadana kasa tylko stwierdza ze chce ja dobrze wydac
NoiseMc
20.11.2006, 23:27:58
Cytat
Tak tak stronka ze sterownikami jest ... z tym że zawsze czegoś na niej brakuje i trzeba się dopytywac przez jakieś czaty. Co prawda jak zapytasz to po jakimś czasie wyślą linka do miejsca gdzieś na ich serwerze ze sterownikami ale chyba lepiej jakby nie trzeba było kombinowac.
mihaup
21.11.2006, 18:24:39
Jestem kolejnym, który podpisuje się pod HP. Jestem szczesliwym posiadaczem:
http://skapiec.pl/site/cat/17/comp/94917 Nie ma panoramy ( nosze w plecaku do szkoly. ) Zaleta oczywiscie dwa rdzenie, w php pracuje na php IDE ( Eclpise - Java ), smiga

Do tego odpale Photoshopa i tez daje rade. Jak juz ktos pisal glosniki sa naprawde dobre jak na lapa. Troche bolala przesiadka z lcd 19'' na 15'', ale juz jest ok
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.