Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][html] Komunikacja między stronami w tabeli
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gringo001
Tworzę stronę internetową na bazie tabeli. Stronę podzieliłem tabelą na pół. W lewej kolumnie znajdują się przyciski a w prawej otwierają się wywoływane strony w php. Podczas korzystania ze strony różne zmienne sa zapisywane do plików cookie. Na jednej z otwieranych w prawej kolumnie stron jest formularz logowania. Po zalogowaniu do pliku cookie zapisywana jest informacja o zalogowanej osobie.

Chciałbym aby w wyniku zalogowania (na stronie w prawej kolumnie tabeli) w lewej części tabeli wyświetliła się informacja o zalogowanej osobie (informacja odczytywana z pliku cookie). Nie wiem jednak jak zmusic stronę zawierającą tabelę do odczytania pliku cookie w momencie wciśnięcia przycisku logowania na stronie otwartej w prawej kolumnie tejże tabeli. Probowałem komendą header " ("Refresh: 0; URL=adres strony zawierającej tabele""); ". Niestety komenda ta użyta na stronie, otwartej w prawej kolumnie tabeli powoduje otwarcie w tej kolumnie całości strony z podziałem na tabele.

Proszę o pomoc. Mam nadzieje że zbyt nie nagmatwałem w tym tłumaczeniu smile.gif
Ociu
header" title="Zobacz w manualu php" target="_manual ? - jeśli dobrze zrozumiałem
koodlaty
Mówisz o kolumnach tabeli jak o niezależnie funkcjonujących elementach. Masz na myli zwykłą tabelkę, czy ramki?
gringo001
Tak próbowałem zrobić uaktualnienie strony głównej z podstrony otwartej w prawej kolumnie tabeli przy uzyciu komendy header("refresh: 0; URL=adres strony")

Stronę główną mam podzieloną przy użyciu komendy <TABLE> (nie frames) na dwie kolumny. Ponadto w prawej kolumnie otwieram strony za pomocą przycisków znajdujących się w lewej kolumnie. Na jednej z tych stron znajduje sie skrypt logowania. Chce aby po zalogowaniu odświeżono stronę główną z tabelą, gdyż w lewej części tej tabeli ma sie znajdować informacja o zalogowanej osobie. Normalnie żeby informacja ta pojawiła się muszę wcisnąć odśwież w wyszukiwarce. Wtedy na nowo strona główna zczytuje wartość z pliku cookie, do którego po zalogowaniu zapisywana jest informacja o zalogowanej osobie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.