jak mozesz to napisz mi dokladnie w którym miejscu mam to wpisac w kodzie... tzn wklej mi moj kod php razem z tą pętla ... sorry ale sie pogubilem
print_r ($_GET); pokazuje Array ( [idnews] => )
$zapytanie = "SELECT CASE WHEN LENGTH(tekst) = 300 THEN tekst ELSE CONCAT(SUBSTRING(tekst,1,300),'...') END tekst,data,tytul,autor FROM news ORDER BY data DESC LIMIT 5;
chyba do zapytania trzeba dodac kolumne idnews
dodalem w ten sposob :
... END idnews,tekst,data,tytul,autor FROM news ORDER BY data DESC LIMIT 5;
ale efekt jest taki ze w miejscu gdzie ma byc tekst skrócony jest cały... a po kliknieciu pojawia sie skrócony
ok
udalo sie:)
tak dziala jak trzeba czyli pokazuje skróconego newsa i po kliknieciu pojawia sie pelna tresc newsa
$zapytanie = "SELECT CASE WHEN LENGTH(tekst) = 300 THEN tekst ELSE CONCAT(SUBSTRING(tekst,1,300),'...') END tekst,idnews,data,tytul,autor FROM news ORDER BY data DESC LIMIT 5";
a w ten sposób pojawia sie zamiast skróconego newsa to pełna treść i jak sie kliknie to pojawia się skrócona!!
$zapytanie = "SELECT CASE WHEN LENGTH(tekst) = 300 THEN tekst ELSE CONCAT(SUBSTRING(tekst,1,300),'...') END idnews,tekst,data,tytul,autor FROM news ORDER BY data DESC LIMIT 5"
moze mi ktos wyjasnic dlaczego tak sie dzieje (przez przypadek udało mi sie rozwiązać problem a chciałbym znać przyczyne) ?
$zapytanie = "SELECT idnews, CASE WHEN LENGTH(tekst) = 300 THEN tekst ELSE CONCAT(SUBSTRING(tekst,1,300),'...') END AS tekst,data,tytul,autor FROM news ORDER BY data DESC LIMIT 5";
tak tez dziala i chyba jest najbardziej jasne to zapytanie:)
thx DnaDesign:)