Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML] Kolor czcionki
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
BIG_MICHU
<div style="margin-left: 5"; ><b>DANE ZOSTAŁY JUŻ DOPISANE exclamation.gif! </b></div>

Jak zmienić kolor czcionki tego komunikatu? No bo w div-ie nie bardzo się daje color-em, a znowu jak zastosuję zamiast div-a font color, to wtedy z tym marginesem mi nie bardzo idzie.
lenczewski
  1. <style type="text/css">
  2. div.msg { margin-left: 5px; }
  3. .msg b { color:red; }
  4.  
  5. <div class=msg><b>DANE ZOSTAŁY JUŻ DOPISANE !!! </b></div>
TexPac
a może wcześniej przed divem masz jakiś ustalony kolor i dlatego się miesza?smile.gif
Kangu
po pierwsze zalecam stosowanie zewnetrznych arkuszy styli
wtedy robisz sobie tak ...
  1. <div id="komunikat">SRUTY PIERDUTY</div>

A w arkuszu stylirobisz

1. #komunikat
  2. {
  3. color:#FF44fc; //lub jakikolwiek inny kolor
  4. margin-left:5px;
  5. }

nie powinno sie wykrzaczyc bo sam zawsze tak robie i problemow nie mam. dobra rada: stosuj kiedy sie da zewnetrzne arkusze - w wiekszych plikach + nadawaj jednostki odstepom i takim tam. ja stosuje px ale mozesz np uzywac em czy % .

pozdro
BIG_MICHU
Mam style w osobnym arkuszu, ale nie wiedziałem jak je do div-a przypiąć - z dr-em nie było problemu. Dzięki za pomoc!
Kangu
tylko pamietaj ze istnieje niewielka, ale jednak, roznica miedzy stosowaniem class i id. Class="" uzywasz jesli masz kilka elementow przypisanych do tego samego stylu np. liste ktora stanowi linki. nazdy <li> jest wtedy przypisany jednemu <a> i wtedy dla kazdego z tych <a> uzywasz class="". Jesli element jest jeden wtedy stosujesz id.

Ilosc elementow jest istotna wewnatrz pliku. Jesli np w 10 plikach masz jakis element o tym samym stylu to nie robisz class tylko id dlatgo ze tylko jeden taki element przypada na jeden plik.

cala od bajka Rkingsmiley.png
ujex
<DIV STYLE="margin-left: 50; color: #666CC6;">Tutaj wpisz treść dokumentu</div>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.