Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Savant i problem z menu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
MitS
Witam!

Mam pytanie odnośnie Savanta.
Otóż chcę zrobić coś takiego że mam stronę html z ładną grafiką itp. w której jest miejsce na tekst z różnych działów. Mam również menu zdefiniowane w pliku index.php:

$sbm1 = array('Strona główna' => 'index.php', 'Położenie' => '1.php', 'Historia Zamku' => '2.php', 'Rekonstrukcja Zamku' => '3.php', 'Kalendarium' => '4.php', 'Legendy' => '5.php');

i mój problem jest taki:
Jak zrobić tak by po naciśnięciu na dany link pobierała się treść z np. 1.php (gdy sie naciśnie na "Historia Zamku" to pobierała by się treść z 2.php itd.) była wyświetlana w tym określonym miejscu w szablonie html ?

Proszę o szybką odpowiedź bo nie mam pomysłu sad.gif
tgR
umieszczasz
  1. <? switch($_GET['strona'])
  2. {
  3. default:
  4.  
  5. // komentarz
  6. case "nazwa":
  7. //skrypt
  8. break;
  9.  
  10. // komentarz
  11. case "nazwa":
  12. //skrypt
  13. break;
  14.  
  15.  
  16. }
  17. ?>

w miejscu gdzie maja sie wczytywac te pliki, zmeiniasz case i w nich wpisujesz to co jest w srodku lub poprostu includujesz pliki ja tak dzisiaj zrobilem i zadowolony jestem .. a linkami w tym wypadku robisz index.php?strona=nazwa gdzie "nazwa" to dany "case" ktory ma sie wczytywac mam nadzieje ze nie zamotalem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.