Mam problem (drugi już dzisiaj). Tym razem chodzi o funkcję array_multisort. Wszystko działa tylko wyskakuje mi komunikat:
Warning: array_multisort(): Argument #1 is expected to be an array or a sort flag in /test/moduly/Ranking/pies.php on line 1403
Całość wygląda tak: (wzór wzięty z manuala)
<?php $querykal1 = "SELECT ranking.wystawa, wystawy.nazwa, wystawy.dzien, wystawy.miesiac, wyst
awy.rok FROM ranking LEFT JOIN ( wystawy) ON ( wystawy.nr = ranking.wystawa ) WHERE pies = $_GET[pies]"; if($znalezionokal1!=0) { $dane[] = array('dzien' => $rowkal1[dzien], 'miesiac' => $rowkal1[miesiac], 'rok' => $rowkal1[rok], 'wydarzenie' => $rowkal1[nazwa]); } } $querykal12 = "SELECT * FROM kalendarium WHERE pies = $_GET[pies]"; if($znalezionokal12!=0) { $dane[] = array('dzien' => $rowkal12[dzien], 'miesiac' => $rowkal12[miesiac], 'rok' => $rowkal12[rok], 'wydarzenie' => $rowkal12[wydarzenie]); } } // Pobierz listę kolumn foreach ($dane as $klucz => $wiersz) { $dzien[$klucz] = $wiersz['dzien']; $miesiac[$klucz] = $wiersz['miesiac']; $rok[$klucz] = $wiersz['rok']; $wydarzenie[$klucz] = $wiersz['wydarzenie']; } // Posortuj dane według numeru malejąco i edycji rosnąco // Należy podać $dane jako ostatni parametr aby posortować według wspólnego // klucza foreach ($dane as $klucz => $wiersz) { ?>
Nie wiem gdzie jest błąd bo taka sama składnia array_multisort jest w manualu.