Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: pasek postępu przy uploadzie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
skane
Witam

Podczas uploadu pliku na serwer przez przegladarke nie widac ile juz sie zrobilo i pozostawia mnie to w niepewnosci czy jest jakikolwiek transfer:d

jak zrobic pasek postępu uploadu plikow?? taki jak np na rapidshare.de czy sendspace.com

pozdrawiam

skane
batman
Nie zajmowałem się tym problemem, ale sądzę, że to może Cię zainteresować:

file upload
legorek
Kiedyś tez się zastanawiałem. Zrobiłem mały research i doszedłem do konkluzji, że ładnie działający pasek postępu wymaga modyfikacji oprogramowania po stronie serwera, dla mnie gra nie była warta świeczki. google

Temat był też na forum, radziłbym poszukać.
WereWolf
gdzieś widziałem dyskusje na ten temat (może nawet na tym forum, ale nie pamiętam)

w każdym razie... ogólnie chodziło o to, żeby otwierać nowe okno przeglądarki (bo obecne z uploadem pliku musi zostać, żeby plik nadal był wysyłany), które przy każdym odświeżeniu (odświeżenie można ustawić na przykład na 5 sekund) będzie sprawdzał rozmiar tymczasowo utworzonego przez serwer pliku, a z kolejnych odświeżeń możemy już wyliczyć np. prędkość wysyłania itp.

pewnie można by to też z ajaxem połączyć (chociaż tam pewnie można to zrobić też innymi metodami - ale ajaxa nie znam, więc nie wiem) smile.gif
quba
jak chcesz pasek postępu, to bez spatchowania php sie raczej nie obejdzie.
skowron-line
moze cos takiego w ajaxie
ajax progress bar
thornag
Jest taki skrypt niestety platny napisany w perlu zastosowanym ajaxem do mierzenia tego postepu, dziala bardzo dobrze, sprawdzalem u siebie. Xupload Pro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.