Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wirtualne konta - subdomeny
Forum PHP.pl > Forum > PHP
munky
Witam,

Przeczytałem forum pod katem mojego pytania i nie znalazlem odpowiedzi. Był poruszany podobny temat ale nie do konca.

Przejde teraz moze do opisania problemu

Osoba rejestruje się w systemie. Po akceptacji linka na mail-u osoba staje sie prawomocnym uzytkownikiem systemu. W tym samym momencie powinna powstawac subdomena z loginem tej osoby np login.nazwadomeny.pl. Nowo zalogowana osoba bedzie posiadac swoja podstrone czyli kilka informacji o sobie. Bedzie miala dodatkowe prawa na np.: dodawanie, usuwanie czy edycje artykulow.

Moje pytanie jest nastepujace czy ktos z was juz zajmowal sie takim problemem jesli tak to moze mnie nakieruje i pzrekaze dobre nawyki zebym nie powtarzal bledow poprzednikow smile.gif

Osobiscie myslalem o CRONI-e, tworzeniu wirtualek...

Z gory dzieki za info

WESOŁYCH ŚWIĄT smile.gif

Pozdrawiam
munky
Strzałek
Poszukaj w sieci o Wildcard. To jest rozwiązaniem twojego problemu.
wipo
munky tu nie ma potrzeba zakładania subdomen a tym bardziej mieszania w to cron.
Wildcard-s wystarczy, musisz po prostu badać podany adres przeglądarki - poszukaj print_r($_SERVER) i wyświetlić odpowiednią stronę
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.