Mam nastepujacy problem pod tym adresem: http://www.nowa.eprogresja.pl/baza/index.php
Wezmy prosty przyklad. Wybieram panstwo - Polska Sezon 2006/2007 Klasa II. Teraz wybieram panstwo Irlandia I automatycznie mi zeruje Sezon i klasa. a chcialbym zeby skrypt automatycznie ustawial bierzacy sezon czyli ostatni i lige I. Przy innych polaczeniach dziala np Polsak i Argentyna bo w argentynie tak samo mam wyswietlane sezony i tylko dla I ligi. Jelsi selecta zmienia na inny sezon np 2004/2005 i przelacze to chce zeby w innym kraju automatycznie byl wybierany aktualny sezon i I liga.
Czy ktoś ma pomysl jak to zrobić nakombinowlaem sie sporo i nic.
Oto czesc kodu odpowiedizelna za to dzialanie:
$q = "select * from pabgol_ligi order by li_opis asc"; $mq = mysql_query($q); if ($mq) { echo "<select name='liga' onchange='document.forms.pilka.submit();'>"; echo "<option value=-1>(wybierz)"; while ($P = mysql_fetch_array($mq)) { echo "<option value='".$P['li_id']."'".(($liga == $P['li_id'])?(" selected"):("")).">".$P['li_opis']; } echo "</select>"; } else echo mysql_error(); ?></td><td valign='bottom' width='20%'>Sezon:<br> <? $q = "select li_sezony from pabgol_ligi where li_id=".$liga; $q = "select * from pabgol_sezony where se_id in (".$sezony.")order by se_opis asc"; if ($mq) { echo "<option value='".$P['se_id']."'".(($sezon == $P['se_id'])?(" selected"):("")).">".$P['se_opis']; } } ?> </td><td valign='bottom' width='20%'>Klasa:<br> <? $q = "select li_klasy from pabgol_ligi where li_id=".$liga; $q = "select * from klasy where klasy_id in (".$klasy.")order by klasy_opis asc"; if ($mq) { echo "<option value='".$P['klasy_id']."'".(($klasa == $P['klasy_id'])?(" selected"):("")).">".$P['klasy_opis']; } }
Z góry dziękuje za pomoc.