Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js] Efekt przenikania obrazków w <input>
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
Ermes
Chciałbym zrobić taki skrypt, który by płynnie zmieniał (przenikał) obrazek na buttonie (<input>) kiedy najeżdżam na niego oraz płynnie przenikał się w ten co na poczatku gdy zjade z niego myszką.

czyli. mam myche i np. szary obrazek na buttonie. Najeżdżam na niego i powoli zmienia się np. 0,5sek w niebieski - całkiem inny obrazek, a potem zjeżdżam z niego, a on tez powoli np. w 0,5sek zmienia się z powrotem ten szary smile.gif

jak zrobić wogole taki skrypt co wiecej w polu input questionmark.gifquestionmark.gif

będe bardzo wdzięczny za wszelką pomoc smile.gif

Tak wogole to jestem zielony z javascript'a narazie umiem tylko php tongue.gif

PS. nie chodzi mi o zmianę koloru zykłego przycisku, ale płynne przejście z jednego obrazka w .png do drugiego w .png
Zajec
Cytat(revyag @ 30.12.2006, 20:32:22 ) *

Ciekawe, nie wiedziałem że da się w JS wyliczyć kolory pośrednie pomiędzy dwoma barwami podanymi w #RRGGBB :-)

Ermes natomiast będzie bardziej potrzebował płynnego przejścia opacity dwóch orazków.
SHiP
Nigdy nie próbowałem czegoś takie napisać ale wydaje mi się ze button bedzie musiałbyć 'wirtualny" tj. element który nie jest inputem a jego imitacją... Ewentualnie spróbuj stworzyć 2 buttony na sobie, jeden niech zanika...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.