Cytat
Przykro mi ze nie potrafisz sie poslugiwac sie podstawowa umiejetnoscia mianowicie czytanie ze zrozumieniem
Otóż muszę cię zawieść. Posiadam taką umiejętność, w przeciwieństwie do Ciebie.
Po przeczytaniu:
Cytat
Zastosowanie
Wraz z serwerem Apache i parserem php zaimplementowanymi na platformie Linux stanowi popularne środowisko serwerowe – LAMP.
olśniło mnie i wszystko już rozumiem...
I radzę Ci kupić jakiś podręcznik do języka polskiego, bo zdanie: "Przykro mi ze nie potrafisz sie poslugiwac sie podstawowa umiejetnoscia (...)", nie jest poprawne gramatycznie.
Cytat
@nikodem92 - Na tym forum opis instalacji serwerów Apache i MySQL znajduje się tutaj
Tak rzeczywiście, przepraszam, mój błąd.
Cytat
Niekt tutaj nie będzie Tobie tłumaczył co to jest php
Wcale nie proszę o wyjaśnianie co to jest php.
Cytat
Wymagasz od Nas, abyśmy za rączkę poprowadzili Cię przez najprostsze rzeczy.
Najprostsze, tak?
A tu tekst z webmade.org :
Cytat
Instalacja MySQL w php
Instalacja nie sprawi najmniejszych problemów nawet "zielonym" - wystarczy otworzyć zwykłym edytorem tekstu plik php.ini (lub php3.ini - dla użytkowników starszych wersji php), następnie znaleźć linijkę:
;extension=php_mysql.dll
i usunąć średnik, który znajduje się na początku linii. W przypadku użytkowników systemów rodziny Unix rozszerzeniem biblioteki będzie ".so" a nie ".dll". W ten sposób będziemy mogli korzystać z dobrodziejstw MySQL'a na serwerze Apache. Aby połączenia z bazą danych działały należy zrestartować serwer lub go uruchomić jeśli nie był wcześniej uruchomiony.
Aha, a ja jestem Duch Święty i wiem gdzie ten plik jest (php.ini), skąd mam go pobrać, czy h** wie co.
Cytat
Gdybyś miał problem z instalacją (jakiś błąd, coś by nie działało), to jak najbardziej staralibyśmy się Tobie pomóc. Parafrazując - od tego jest to forum. Od tego ono jest! Od tego jest ono!.
Jeśli chcesz wytłumaczyć mi co to jest forum, to pisz na PW, a nie zaśmiecaj forum postami tego typu.
I jak łatwo spostrzec post daleko odbiegł od tematu, przemieniając się w kłótnię, bo inaczej tego nazwać nie można.
Już wam dziekuję. Nie chce wiedzieć co i jak mam dalej robić. A teraz każdemu znajomemu będę odradzał to forum, mówiąc: "same lole tam piszą i nic się tam nie dowiesz".
Życzę szczęśliwego Nowego Roku wszystkim.
Pozdrawiam,
Łukasz