Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Panel admin - newsy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pioch
Witam

Nurtuje mnie takie pytanie :

Jak zrobić by podzielić panel admina na kilka częsci w następujący sposób

aby admin - miał dostep do wszystkiego

aby user mógł dodac news ale musi byc zaakceptowany przez admina

W tabeli user dodałem pole access w którym mogę ustawić czy jest ktos adminem czy userem.

jeśli jeszcze chodzi o prawa dostepu to bym sobie poradził... w inny prostszy sposób , zrobił dwie strony osobne..by user mógł tylko napisac newsa , bez możlości edycji i usuwania...

Ale jak zrobić by ten napisany news czekał na akceptacje :/

Prosze o pomoc, rade
phpion
Do tabeli newsow dodaj jeszcze jedna kolumne np. 'zaakceptowany' o typie ENUM i wartosciach 0 lub 1. Przy dodawaniu newsa przez usera ustawiaj pole na 0. Na stronie pokazuje tylko takie nwesy, ktore maja pole 'zaakaceptowany' z wartoscia 1 czyli cos a'la SELECT * FROM newsy WHERE zaakceptowany='1'; Nastepnie daj adminowi mozliwosc zmiany statusu newsa. Czyli niech moze zmienic (UPDATE) wartosc 'zaakceptowane' dla danego newsa na 1 (zeby zaakceptowac). Ot cala filozofia.
pioch
oki, masz rację tak to zrobie....

a możecie rzucić okiem na ten kod..

1. <?php
  2. $query = "SELECT login, access FROM user WHERE login='$l' AND haslo=password('$h')";
  3. $result = mysql_query($query);
  4. $row = mysql_fetch_array ($result, MYSQL_ASSOC);
  5.  
  6.  
  7.  
  8. if($row){
  9. $_SESSION['login'] = $row['login'];
  10. $_SESSION['access'] = $row['access'];
  11. $_GET['cmd'] = 'ok';
  12. header ("Location: admin.php?cmd={$_GET['cmd']}");
  13. ?>

czy za pomocą takiego kodu można wykonać piersza czesc mojego pytania, tzn ustawić prawa dostepu ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.