kflorcz
6.01.2007, 18:31:19
Jak można zrobić żeby automatycznie po wybraniu jakiejś opcji z listy rozwijalnej z formularza jej wartość była wyświetlana na stronie.
Ewentualnie mam ldwie listy rozwijalne na pierwszej zaczytaną wartości z bazy danych następnie wypieram odpowiednią opcję na drugiej liście ładują mi się opcje z innej tabeli w bazie danych.
Chciałbym aby odbywało się to automatycznie
skowron-line
6.01.2007, 18:49:52
uzyj wyszukiwarki temat byl poruszany kilka razy
chodzi ci o takie jakby wyświetlanie kategorii i podkategorii?
kflorcz
6.01.2007, 22:31:35
Dokładnie tak! chodzi o kategorie i podkategorie wiem że trzeba to zrobić na js a tego to w ogole nie znam. ten formularz będzie jeszcze bardziej skomplikowany bo po wybraniu podkategorii ma załadowąc przypisane wartości do pól edit, ale nie wiem czy da się to zrobić w miarę łatwy sposób
Bartek_z
7.01.2007, 17:26:11
Ja mam taki JS, w zależności od wyboru z listy 1 ustawia dwie następne listy. Przed wyborem z listy 1 są one niedostępne. Jakby coś moge podesłać kod ale musisz troszke w nim w JS pogrzebać bo jest on specyficznie napisany do moich wymagań. Ja mam tylko ustawianie kolejnych list a Ty jak widze chcesz przekazać do pól.
kflorcz
7.01.2007, 18:12:21
to jak mozesz to wrzuc to na forum.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.