Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [zdalnie] Poprawa kodu strony
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
Bezan
Chodzi o stronę www.Bezan.com.pl

Początkowo szablon strony został wygenerowany przez znany program.
Z biegiem czasu był modyfikowany ale nadal są tam zbędne tabele i pliki typu spacer.

Co konkretnie trzeba zrobić?
Otwierając stronę w firefoxie można zauważyć, że w pierwszych chwilach strona się "rozjeżdża".
Niektóre wygenerowane grafiki zawierają np. tylko boczną ramkę i niepotrzebnie są wysokie typu 60 lub 100px jak moga mieć 1px wysokości.n
Trzeba więc napisać szkielet od nowa likwidując błąd początkowego rozjeżdżania się stroy i zmniejszając wszystkie elementy graficzne do minimum (rozmiary te co się da do 1px). Oczywiście na stronie nie może być plików spacer. Sam układ strony ma być taki jaki jest.
Jest jeszcze jeden szczegół do poprawy. Otóż po kliknięciu na wybrany dział z menu głównego nazwa działu mogłaby zmieniać kolor na inny, żeby było widać któy jest aktualnie aktywny.... Banalna sprawa i o wiele bardziej poprawia wygląd strony.

Jako, że nie jest to tworzenie niczego od nowa lub coś bardzo skomplikowanego interesują mnie jak najniższe oferty. Czas wykonania nie jest ważny. Liczy się cena i jakość.

Dobrze by było, żeby nowo stworzony kod był zgodny ze standardami i jeżeli to możliwe, żeby główna treść strony była jak najwyżej w kodzie czyli pod meta tagami.

Co do wynagrodzenia to myślę że kwota w okolicach 50zł jak za takie coś jest adekwatna. Możliwa ewentualna negocjacja.

Kontakt:
PW
gg: 3056403
mail: Marcin.Szymkun_nospam@gmail.com
gWd
No chłopie nie żartuj.
Za 50zł taka robotę? Podobno są w Polsce robotnicy z Korei Północnej. Poszukaj, może będa zainteresowani.
mokry
Wolne żarty? Ile?
Bezan
Proponuję, żeby każdy zarejestrowany użytkownik jeszcze odpisał tak jak osoby powyżej...

Szukam kogoś kto się na tym zna i chce to zrobić profesjonalnie a nie drogo.... Jeżeli Wy robicie prace za $$ tylko jeleniom za astronomiczne sumy i moja oferta Wam nie pasuje to ok ... Po prostu na nią nie odpowiadajcie i tyle.
mike
W zasadzie na tym forum (Praca oferowana (Job offers)) jest zakaz odpisywania, ale Ci odpiszę.
A poza tym to żadna praca oferowana, następnym razem przeczytaj regulamin subforum na którym piszesz.

Oferta przedstawiona przez Ciebie wygląda na jedną z trzech rzeczy:
1. Szukanie jelenia, który zrobi to za pół darmo;
2. Nieznajomości rynku oraz cennika na nim panującego;
3. Niechęci sprawiedliwej zapłaty za czyjąś wiedzę i pogardę dla niego.

Oglądałem kod tej strony i jest on przykładem pracy kogoś ko złożył stronę nie mając o tym pojęcia. Strona jest napisana bardzo źle i żadne poprawki nie wchodzą w jakąkolwiek grę.
Zabrzmi to ostro ale ... w gównie nie ma co się babrać.

Strona wymaga przepisania w całości i nie chodzi tylko o korekty ale złożenie tego od początku. Oczekujesz zgodności ze standardami, w tej chwili kod nawet nie jest zbliżony do jakiegokolwiek standardu, więc jak poprawkami chciałbyś go uczynić poprawnym?
Strona jest zbudowana bazując na układzie stworzonym z <table> i jest to próba HTML'a. Technologia oraz metodologia budowania stron z przed prawie 8 lat! Co chcesz poprawiać? Starego żęcha?
To wszystko wymaga gruntownej renowacji.

A to z kolei wszystko wymaga pracy, pracy, która jest warta dużo więcej niż 50zł. Stąd właśnie propozycja Twoja jest przykładem bardzo niepoważnej oferty.

Jeśli chodzi o jeleni, to jeśli stronę dostałeś zrobioną przez kogoś innego i kto wziął za to coś w stylu 50zł to Ty okazałeś się wielkim jeleniem.
Bo nie dość że masz kmiota to przeświadczenie, że za kolejne 50zł dostanisz dobrą rzecz. A tak nie będzie.

P.S.
To co napisałem możesz uznać za opinię kogoś kto zajmuje się cięciem już długi czas.
Powodzenia w szukaniu winksmiley.jpg
Bezan
Wiem, że kod strony za piękny nie jest i odpisze tylko, że ceny sobie nie wymyśliłem ale pytając na innych serwisach dostawałem propozycje napisania kodu od nowa za 50zł. Pozdrawiam
wipo
To czemu nie zleciłeś wykonania tego osobie, która za to chciał 50zł lub mniej? Tylko dalej szukasz
nospor
dobra, starczy. Wszyscy juz wiemy ze oferta nie powazna, co nie zmienia faktu ze znajdzie sie jakis dzieciak co zrobi to nawet za 20zl. Topic zamykam bo nie ma co tu dyskutowac i przenosze, bo zdecydowanie to nie ten dzial.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.