jestem to nowy i w ogóle rozpoczynam zabawę ze stronami. Przeszukałem gogla i wasze forum ale nie znalazłem jednoznacznych odpowiedzi na moje problemy.
Sprawa ma się tak. Mam tabele w MySQL. na stronie rejestracja_1. php pobierany są dwa kolumny firmid i nazwa. Są one wyświetlane. Chciałbym aby po kliknięciu na jeden z wyświetlonych wyników przeniosło mnie do rejestracja_2.php a w niej aby wyświetliły się już wszystkie informacje na temat danej firmy. rejestracja_2.php to identyczny plik jak jedynka ale odwołuje się do jedynki aby w nieskończoność można było klikać i wyświetlać zawartość tabeli.
rejestracja_1
<?php ?> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <HTML> <HEAD> <META HTTP-EQUIV="Content-type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2"> <title>Mayan Films Logowanie</title> <link rel="stylesheet" href="styl.css" type="text/css"> </HEAD> <BODY> <div id="ramka_glowna"> <div id="naglowek"></div> <div id="lewa_1"> <? $table_name = "firmy"; $sql = "SELECT * FROM $table_name"; { $firmid = $row['firmid']; $nazwa = $row['nazwa']; $wyswietl.="<tr><h5><th>$firmid .</th><th>$nazwa</th></h5></tr>"; } ?> </div> <div id="srodek"> <? $table_name = "firmy"; $sql = "SELECT * FROM $table_name WHERE firmid=".$_GET['firmid'].""; { } ?> </div> <div id="lewa_2"> <? // tworzenie formularza logowania echo '<input type="text" size="17" STYLE="background: #FFFFCC" name="username" value="twój login"></div>'; echo '<input type="password" size="17" STYLE="background: #FFFFCC" name="password" value="podaj hasło"></div>'; echo '<input type="password" size="17" STYLE="background: #FFFFCC" name="password2" value="powtórz hasło"></div>'; ?> </div> <CENTER> <a href="tylko_czlonkowie.php"><H2>@dmin</H2></a> <HR WIDTH="30%" NOSHADE COLOR="YELLOW"> <a href="niezalogowani.html"><H1>Dla Ludu<H1></a> <HR WIDTH="30%" NOSHADE COLOR="YELLOW"> </CENTER> </div> </BODY> </HTML>
Za każdym razem po najechaniu na
[php]
echo "<a href='rejestracja_2.php?firmid=" . $row['firmid'] . "'>$wyswietl</a>";
[php]
wyświetla mi się ostatni rekord z mojej tabeli (jest ich 34).
Proszę o pomoc gdyż szukam już tego dość sporo czasu i nie mogę sobie poradzić.
Kurde, a myślałem, że tu mi ktoś pomoże. Jak zwykle to samo.