Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: System "mikroplatnosci" SMS
Forum PHP.pl > Forum > PHP
TiT
Wiatm

Dostałem propozycje zrobienia sklepu "Sklep ma miec zaimplementowany system mikroplatnosci SMS." questionmark.gif? Nie wiem co to za grzyb?

Czy ktoś wie o co chodzi?

Przypuszczam, ze chodzi o to aby ktos mogl wysłac SMSka zapłacić za niego powiedzmy 10 zł i wtedy coś zamówić. Ale to chyba trzeba by było załatwiać u operatora?

Jeżeli ktoś mógł by mi pomóc to bym był wdzięczny.

Pozdrawiam
juniors
nie musisz gadac z operatorami sieci tylko z wapaczem ;]. www.wapacz.pl - wejdz znajdziesz interesujące cie informacje smile.gif
Puciek
Cytat
nie musisz gadac z operatorami sieci tylko z wapaczem ;]. www.wapacz.pl - wejdz znajdziesz interesujące cie informacje smile.gif

Owszem wapacz daje ciekawą ofertę jednak pożera straszną ilość kasy dla siebie więc lepszym wyjściem jets tel. do operatorów
Grzesiek
Operatorzy pewnie będą chcieli sporo kasy za abonament etc.

P.S. SMS-y są jeszcze na prv.pl ale też zdzierają.
Puciek
Cytat
Operatorzy pewnie będą chcieli sporo kasy za abonament etc.

Jeżeli firma ma przynieść duże zyski - i jest o tym coś więcej niż nadzieje to mozna się dogadać na podział od zysków

P.S. Nie mów niezoriętowany winksmiley.jpg
Deep_Blue
Sprobuj takze zajrzec na http://www.allpay.pl
b3
phonesat.pl >> zarob.pl ? albo zarabiaj.pl kucze nie pamietam teraz
globtel.pl << kontakt z adminami, oni powiedza all ci
smscash.pl

duuuzo jest tego, ale glowni operatorzy to:

wapacz.pl
wapster.pl
phonesat.pl
Nookie
Ja polecalbym allpay.pl

dosc mocno zdzieraja smile.gif

ale razem z usluga daja Tobie przykladowy skrypt ktory umozliwi tobie baaardzo latwa implemetacje.. takich platnosci..

pozdrawiam
GrayHat
Pierwszy i najlepszy jest phonesat. Jest on jednak troche sztywny i powazny (takie mialem odczucie po rozmowie z jednym gosciem od nicj).
Puzniej dobry jest wapacz. Miła obsługa. Można znalezc goscia na gg w godzinach 9-16 i jak sie czegos nie wie to doradzi. Nawet mozna mu przesylac uwagi nt. dzialania serwisu.... moj wybor: WAPACZ
spyx
a ile to wszystko kosztuje? z wszystkich podanych systemow mikroplatnosci sms znalazlem cennik tylko ALLPay.pl
spenalzo
Wynajęcie jednego numeru SMS Center u jednego operatora kosztuje ok. 1200 zł miesięcznie + opłata instalacyjna.
kurtz
Hej
Cytat
a ile to wszystko kosztuje? z wszystkich podanych systemow mikroplatnosci sms znalazlem cennik tylko ALLPay.pl
Zalezy od
1) ruchu jaki wygenerujesz
2) ilosci smsow / minute lub /sekundke jakie chcesz zeby od operatora spywal do ciebie
3) jaki numer bierzesz
4) caly numer czy tylko jakies haslo

Pozdrawiam
spyx
No tak tylko ze mi chodzi o te uslugi co strony internetowe oferuja, oni sami daja mi swoj numer tylko inna tresc smsa trzeba wpisac wiec za numer nie trzeba placic. Poza tym te "darmowe" uslugi chyba maja cennik, albo chociarz zebym mogl sie mniejwiecej zoorientowac ile mozna na tym zarobic. Patrzac na cennik Allpay.pl, ktory znalazlem przypadkiem: 3,84 zł za smsa 9 zl to naprawde troche duzo, ktora usluga daje najwiecej kasy za smsa?
kurtz
Hej
Cytat
No tak tylko ze mi chodzi o te uslugi co strony internetowe oferuja, oni sami daja mi swoj numer tylko inna tresc smsa trzeba wpisac wiec za numer nie trzeba placic.
Przykladem takiej jest np. Wapacz. Samych firm operujacych uslugi zwiazane z premium smsami jest kilkanascie (a moze i wiecej ;).
Cytat
Poza tym te "darmowe" uslugi chyba maja cennik, albo chociarz zebym mogl sie mniejwiecej zoorientowac ile mozna na tym zarobic.
Przykladowe rozlozenie kosztow: 30-50% zachowuje operator, od 30% firma ktora zajmuje sie obsluga, reszta - teoretyczny zysk ;). Przy wykupieniu kodu na numer 79xx uzytkownik ponosi koszt 9 zlotych, mozna wiec liczyc na zysk rzedu 2-4 zl za SMS.
Cytat
Patrzac na cennik Allpay.pl, ktory znalazlem przypadkiem: 3,84 zł za smsa 9 zl to naprawde troche duzo, ktora usluga daje najwiecej kasy za smsa?
Wszystko zalezy jak dogadasz sie z firma udostepniajaca usluge oraz jaki ruch im zagwarantujesz - im wiekszy ruch tym nizsza marza per sms.

Pozdrawiam
MarcinJarek
to wezmy ze sprzedaje np. konta shell...konto mini kosztuje 20zl i chce zeby zaplacili sms-ami...znam dobra usuluge Dialer.pl mozna tam zrobic swojego dialer i takie cos jak ma wapacz (mikropłatności) ale co polecacie zeby ktos nie musial wysylac 10smsow zeby wplacic mi na konto 20zl....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.