//plik draw.php
<?php include('include/functions.php'); $kolor = '100,232,245'; elipsa($kolor); prostokat($kolor); imagepng($temp); imagedestroy($temp); ?>
//plik functions.php
<?php function prostokat($color) { $wymiar[] = $row['Polozenie_zasobu']; $temp = imagecreatetruecolor($CONFIG['pic_szer'], $CONFIG['pic_wys']); $cz = imagecolorallocate($temp, 255, 0, 0); $bi = imagecolorallocate($temp, 255, 255, 255); . . // kod usunięty w celu większej czytelności . . if ($color == brak) imagerectangle($temp, $x[$i+1], $y[$i+1], $x[$i+2], $y[$i+2], $bi); else imagefilledrectangle($temp, $x[$i+1], $y[$i+1], $x[$i+2], $y[$i+2], $color2); } // imagepng($temp); zakomentowalem to bo w pliku // imagedestroy($temp); }//koniec funkcji prostokat function elipsa($color) { $wymiar[] = $row['Polozenie_zasobu']; $temp = imagecreatetruecolor($CONFIG['pic_szer'], $CONFIG['pic_wys']); . . . // kod usunięty w celu większej czytelności . if ($color == brak) return imageellipse($temp, $x[$i+1], $y[$i+1], $szer[$i+1], $wys[$i+1], $bi); else return imagefilledellipse($temp, $x[$i+1], $y[$i+1], $szer[$i+1], $wys[$i+1], $color2); } // imagepng($temp); // imagedestroy($temp); } //koniec elipsa ?>
I teraz chciałbym żeby po wywołaniu tego pliku draw.php rysował mi wszystkie figury których funkcje tam wywołam tymczasem po wywyłaniu
<?php elipsa($kolor); prostokat($kolor); imagepng($temp); imagedestroy($temp); ?>
rysuje mi tylko same prostokąty (elipsy już nie)