<html> <head> </head> <body> <form action="rezultaty1.php" method="POST"> Wybierz metodę wyszukiwania:<br /> <select name="metoda_szukania"> <option value="tytul">Tytuł </select> <br /> Wprowadź poszukiwane wyrażenie:<br /> <input name="wyrazenie" type="text"> <br /> <input type="submit" value="Szukaj"> </form> </body> </html>
Skrypt wyszukiwarki działa ok ale mam problem ze skryptem wyświetlającym rezultaty wyszukiwania:
<?php include('global.php'); $metoda_szukania=$_POST['metoda_szukania']; $wyrazenie=$_POST['wyrazenie']; if (!$metoda_szukania || !$wyrazenie) { exit; } { } $zapytanie = mysql_query( "select * from ksiazki where ".$metoda_szukania." like '%".$wyrazenie."%'" ); if (!$wynik) { } $i=0; { } { $wiersz = $wynik->fetch_assoc(); $i++; } ?>
Już w pierwszej linii po uruchomieniu pokazuje mi błąd:
query failed: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'Resource id #4' at line 1
Z góry dziękuje za pomoc, przepraszam, że tekst nie jest sformatowany w kolorach ale to mój pierwszy post i nie wiem jak to zrobić.