Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][mysql] petla wyswietla wszystko, bez petli jest tylko najnowszy ostatni
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
in5ane
  1. <?php
  2. echo '<center><span class="tytul">Galeria</span></center>';
  3. include("config.php");
  4. mysql_query('SET CHARSET LATIN2');
  5. $query = mysql_query ("SELECT * FROM gallery ORDER by ngallery ASC;");
  6. while ($row = mysql_fetch_array ($query)) {
  7. echo '<a class="tekst2" href=show_gallery.php?id='.$row[5].'>'.$row[4].'</a><br>';
  8. }
  9.  
  10.  ?>

Mam tutaj taki kodzik, i chce aby mi pokazywalo linki do galerii, linki sie tworza od informacji w bazie i np. mam w bazie 10 zdjec i tam jest wpisane w polu "galerry" numerek galerii np "1" i pokaze mi na stronie:
Kod
Galeria Kuby
Galeria Kuby
Galeria Kuby
Galeria Kuby
Galeria Kuby
Galeria Kuby
Galeria Kuby
Galeria Kuby
Galeria Kuby
Galeria Kuby

a powinno tylko raz pokazac.

Jzeli zas nie uzyje petli to wyswietla mi tylko ostatnia galerie, a nie wszystkie. Jak temu zaradzic?

Prosze o pomoc.
kossa
Pokaż jaki masz uklad tabel, jeśli masz wszystko w jednej to zły pomysł. Najlepiej zrobić tak:

tabela_galerie z id galerii i nazwą wyświetlaną w menu
tabela_zdjecia z id fotki, id galerii, nazwa fotki itp

Teraz jest wszystko czytelne i łatwe do wyświetlenia bo menu budujesz na podstawie tabeli pierwszej a pozniej na podstwie Twojego parametru id w linku wycagasz fotki z tabeli gdzie id_galerii jest równe Twojemu $id

Twój problem możesz też rozwiązać za pomocą distinct w zapytaniu sql, nie wyświetla ponownie tych samych danych.

Łukasz
in5ane
to zaraz poprawie, i zrobie to w dwie tabele.

teraz jest super, dzieki smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.