Witam piszę jeszcze raz bo zostałem zablokowany mam nadzieję, iż już teraz wszytko będzie OK. Potrzebuję pomocy bo już wychodzę z siebie (zresztą nie ma się co dziwić - jeżeli chodzi o programowanie to jestem zielony). Stworzyłem poniższy skrypt i potrzebuję dorobić do tego stronicowanie, skrypt wyświetla newsy (pliki tekstowe) , ale tylko pierwszą linię (ma być przycisk więcej), ale nie w tym rzecz. Chodzi o to czy może, ktoś mi powiedzieć jak zrobić do tego stronicowanie np. żeby po 5 się na stronie wyświetlało, a może nie da się do tego skryptu już dorobić stronicowania bo operuje na plikach tekstowych a jego rekordy to kolejne liniie pliku?questionmark.gif Proszę o pomoc.
  1. <?php
  2. $katalog = "art";
  3. $kat = opendir($katalog);
  4.  
  5. while ($plik = readdir($kat)){
  6. $rozszerzenie=substr($plik, strrpos($plik,'.'));
  7. if ($rozszerzenie==".txt"){
  8. $baza["$katalog/$plik"]= date("j-m-Y H:i", filemtime($katalog."/".$plik));
  9. }
  10. }
  11.  
  12. closedir($kat);
  13.  
  14. if ($baza<>null){
  15. arsort($baza);
  16. $licznik=0;
  17. while (list($nazwa,$data)=each($baza))
  18. {
  19. $licznik++;
  20. $linia=0;
  21. $nius=file($nazwa);
  22. $dane=file($nazwa); 
  23. $end=count($dane);
  24. $wywalam=array_pop($nius);
  25. foreach($nius as $wartosc)
  26. {
  27.  if ($linia==0)
  28. echo "<table border=0 cellpadding=0 cellspacing=0 width=400><tr><td valign=top bgcolor=#FFFF00><font face=Verdana size=2><b>" .$wartosc. "</b></font><font face=Verdana size=1></font></td></tr>";
  29. else
  30. if ($linia==1)
  31. echo "<tr bgcolor=#FFF000><td valign=top bgcolor=#FFF000><font face=Verdana size=1><p align=justify>" .$wartosc. "</p></font></td></tr>";
  32. $linia++;
  33. }
  34. echo "</table>";
  35. echo "<table cellpadding=0 cellspacing=0 width=400><tr><td width=400 height=3 colspan=2></td></tr>
  36. <tr bgcolor=#FFFH00>
  37. <td width=426><font face=Verdana size=1><b>Autor: </b><a href=mailto:blblblbla@o2.pl?subject=strona> $wywalam</a></font></td>
  38. <td height=1 width=429 align=right><font face=Verdana size=1><b>Data dodania: </b>".$data."</font></td>
  39. </tr>
  40. </table>
  41. <br>";
  42. }
  43.  }
  44. else
  45. echo "Nie ma zadnych wiadomosci";
  46. ?>

---
poprawiłem bbcode.

Zostałeś zablokowany i dostałeś bardzo konkretne wskazówki co zrobić, żeby przestać być zablokowanym.
Jako że dopiero do nas zawitałeś zostaniesz potraktowany ulgowo. Następna taka sytuacja potraktowana zostanie jako crossposting co poskutkuje ponownie zamknięciem tematu.
~siemakuba

pozdr.