Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] obrazki zapisywane na komputerze
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Swirek
Jak zrobić aby obrazki wczytywały się z dysku z tym że strona gdzie są te obrazki bezprzerwy się odświerza.
chodzi mi o to że po odświerzeniu strony nie wczytuje mi na nowo grafik z serwera tylko z dysku osoby, która moją strone odwiedza. Ze strony ma wczytać w którym miejscu jest jaki obrazek (linki z bazy danych). Chce poprostu upłynnić wyświetlanie się grafiki.
jak wiadomo przeglądarka po użyciu opcji odświerz (czy jak kto woli refresh) wczytuje odnowa grafike. dry.gif
porszę o pomoc

niestety do tej pory nie znalazłem rozwiązania. sad.gif Może jednak ktoś z doświadczonych forumowiczów chociaż lekko podpowie.
maryaan
Cytat(Swirek @ 3.04.2007, 18:40:19 ) *
Jak zrobić aby obrazki wczytywały się z dysku z tym że strona gdzie są te obrazki bezprzerwy się odświerza.
sama sie odswieza? po co?
Cytat
chodzi mi o to że po odświerzeniu strony nie wczytuje mi na nowo grafik z serwera tylko z dysku osoby, która moją strone odwiedza. Ze strony ma wczytać w którym miejscu jest jaki obrazek (linki z bazy danych). Chce poprostu upłynnić wyświetlanie się grafiki.
jak wiadomo przeglądarka po użyciu opcji odświerz (czy jak kto woli refresh) wczytuje odnowa grafike. dry.gif
czytalem to z dziesiec razy i za cholere nie rozumiem co Ty chcesz zrobic? reczny cache przegladarki? zapomnij
lukasz.sekula
jeśli dobrze rozumiem ma to zaoszczędzić miejsce na serwerze...tylko pozostaje problem

jeśli nawet zrobisz to na cookie (ciasteczka) to załóżmy ze ktoś zmieni przeglądarkę baa miejsce obrazka na swoim dysku i cały skrypt szlag trafi wiec nie ma to sensu....
erix
A może by tak serwować obrazki przez skrypt i zmienić nagłówki dotyczące wygasania? W manualu dla header" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual jest coś na wymuszenie przeładowania; zmień daty i chyba by wystarczyło...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.