Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nowy dział? - typowe, nietypowe rozwiązania i testy
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
Piotrek
Zastanawiam się czy może przydałoby się założyć nowy dział gdzie każdy mógłby zaprezentować gotowy skrypt lub taki nad którym właśnie pracuje do testowania.

Bardzo często wertuję zachodnie strony z gotowymi skryptami w celu poszukiwania różnych ciekawych i nietypowych rozwiązań i chętnie zaczynałbym od takiego działu w tym forum.

Nie zrozumcie mnie źle. Nie chodzi mi o popisywanie się tym co kto umie tylko o szczere aż do bólu opinie na temat zastosowanych skryptów, szybkości działania i nie wiem czego tam jeszcze... a sami wiecie że liczy się praktycznie każda uwaga i opinia jeśli Wasza praca ma trafić następnego dnia do klienta, no chyba że już temat przepadł bo właśnie wspomniałem o stronach komercyjnych?

Piotrek
Seth
Pomysl jest dobry ale co z prawami autorskimi winksmiley.jpg ?
GeoS
Pomysl jest zawodowy. Cos ala kacik dla betatesterow.

Seth - przeciez nikt nie karze Ci udostepniac zrodla smile.gif

Ogolne przetestowanie aplikacji tez jest cenne smile.gif
Anarion
Tak, mnie tez pomysl sie podoba... Tak btw to dopiero dzisiaj zauwazylem ze forum znowu dziala...
Mac
Pomysł jest OK.
Mam jeszcze dodatkowe rozwiązanie do tego forum, a mianowicie można by (dodatkowym skryptem) zrobić głosowanie i oceniać skrypty i jeżeli średnia ocen (np. 10 wylosowanych użytkowników forum (lub wszystkich użytkowników forum)) przekroczy np. 9/10 punktów to jest przyznawany certyfikat mniej więcej tak jak jest to zrobione na www.4programmers.net/forum (tyle, że teraz chyba nie działa ta strona). smile.gif
smile.gif
Piotrek
z braku tego forum przez dłuższy czas - zacząłem coś takiego robić na swojej stronie więc może się jeszcze wstrzymajcie przez jakiś czas. Jak odpalę to dam znać... chyba że już bez takiego działu wytrzymać nie możecie smile.gif

Pozdrawiam
Piotrek
dragossani
Jak się zastanowić to takie forum to niezły pomysł. Tylko interfejs phpBB trochę jeszcze za słaby do tego. Wymagłoby to chyba doklepania kilku mechanizmów. Tak, żeby można publikować w przejrzystej strukturze wszystkie dokonania, testować, oceniać itd. Ja bym tu widział opublikowane rozwiązania kwestii przedyskutowanych na tego typu forum. Może udałoby się stworzyć na bazie forum php.pl "silną grupę pod wezwaniem" która dokładałaby swoją cegiełkę do rozwoju oprogramowania php OpenSource...?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.