krzychu0808
1.04.2007, 21:23:59
Witam....
Może mi ktoś powiedzieć jak zrobić licznik ktury będzie liczył dni od jakiejś daty... czyli np. dni istniena strony.... Prosze o pomoc jest początkujący dlatego prosił bym bardzo o gotowy skrypt

Pozdrawiam....
Cienki1980
1.04.2007, 21:24:33
Eeechh ludzie ...
Miałeś przesłać mi PW ( Prywatna Wiadomość ) z poprawnym tagiem do tego posta, a nie klikać w Raportowanie... no ale jesteś początkujący więc wszystko jest w granicach normy.
Wątek otwieram.
Co do Twojego problemu, wystarczy, że gdzieś zapiszesz sobie ( albo w pliku albo w bazie danych - dla tej jednej wartości wystarczy plik) gdzie będzie zmienna określająca start serwisu. Wartość ta najlepiej jakby była liczbą sekund
mktime" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual.
Obliczenie dni to odpowiednie połączenie
mktime" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i
date" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
krzychu0808
1.04.2007, 23:00:17

Mam proźbe mógłby ktoś mi to posklejać do kupy... byłbym wdzięczny za zrobienie mi kodu ktury będzie liczył dni od 15.10.2006.... i będzie sie wyświetlać "Strona istnieje xxx Dni"
Zgóry dziękuje....
~krzychu0808:
1. Kup sobie słownik ortograficzny. Byki w oczy kolą jak sie Twojego posta czyta. Chcesz żebym oślepł?
2. Próbowałeś przynajmniej sam rozwiązać problem? (Jeśli tak to pokaż kod, pokombinujemy). Nikt Ci tu na tacy nic nie da. Włóż trochę swojej pracy a na pewno Ci pomożemy.